Forum
Brama Portowa - przystanek linii 801 i 802 (a przy okazji -...
wysłane przez Ferrix 8
STMKŻ
> Szkoda, że zrezygnowano z autobusowych linii turystycznych. > A może są jakieś szanse, że w tym roku wrócą?
Szkoda, ale kto ma jeździć jak brakuje kierowców?
> Szkoda, ale kto ma jeździć jak brakuje kierowców?
Znalazłoby się z kilku ochotników. Na start mam dwóch pewniaków :D
Btw, Ikarus w tle wygrywa! TOTAL! :D
-- "Pewne miejsca, faktycznie schodzą na psy. Wszystko się zepsuło."
Kiedyś to było, teraz to nie ma.
wysłane przez Jasiek 36
> Btw, Ikarus w tle wygrywa! TOTAL! :D
Sam przystanek jak się zmienił, na bardziej nowoczesny. Pamiętam ten ze zdjęcia jak do liceum chodziłem.
> Pamiętam ten ze zdjęcia jak do liceum chodziłem.
Ja pamiętam, że ten przystanek nieraz służył jako tor rezerwowy dla uszkodzonego składu :D
MPK Olsztyn - zbieranie pasażerów przy kabinie to nasza pasja
> Ja pamiętam, że ten przystanek nieraz służył jako tor rezerwowy > dla uszkodzonego składu :D
W takim razie w którym on był miejscu? Bo nie mogę coś skojarzyć jego usytuowania.
> W takim razie w którym on był miejscu? Bo nie mogę coś skojarzyć > jego usytuowania.
Jest to obecny przystanek "dwójki" i pospiechów w stronę placu Rodła. Fakt, że okolica w tle się trochę pozmieniała ;)
> Jest to obecny przystanek "dwójki" i pospiechów w stronę placu > Rodła. Fakt, że okolica w tle się trochę pozmieniała ;)
I "dwójka" jak się pozmieniała. Wtedy tylko do Dworcowej a teraz aż (teoretycznie :P) do Turkusowej.
> Jest to obecny przystanek "dwójki" i pospiechów w stronę placu > Rodła. Fakt, że okolica w tle się trochę pozmieniała ;)
Taa, nie było tych ohydnych biurowców "Brama Portowa I i II".
-- Szczecin /ZP, okolice MTiK...
STMKŻ
wysłane przez Ferrix 8
> Btw, Ikarus w tle wygrywa! TOTAL! :D
À propos "Hypernovy", kiedyś na linii 702 (bezpłatnej) kursowały piętrowe autobusy. Pamięta ktoś jaki przewoźnik ją obsługiwał?
-- Szczecin /ZP, okolice MTiK...
STMKŻ
wysłane przez maciekos95 3
> À propos "Hypernovy", kiedyś na linii 702 (bezpłatnej) > kursowały piętrowe autobusy. Pamięta ktoś jaki przewoźnik ją > obsługiwał?
Z tego co kojarzę, to były autobusy jednego z biur podróży. Początkowo kursował na 702 egzemplarz w oryginalnych barwach tego przewoźnika (bodajże różowych). Później przewoźnik sprowadził nieco młodszy autobus, który już został przemalowany w barwy Hypernovej, czyli takie jak miał potem m.in. Ikarus uwieczniony na powyższym zdjęciu.
wysłane przez ilm19
> À propos "Hypernovy", kiedyś na linii 702 (bezpłatnej) > kursowały piętrowe autobusy. Pamięta ktoś jaki przewoźnik ją > obsługiwał?
Mittel-West Europa, o ile dobrze pamiętam pisownię.
wysłane przez torwid 67
(...)
> À propos "Hypernovy", kiedyś na linii 702 (bezpłatnej) > kursowały piętrowe autobusy...
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/11703569_984086574968998_4650192590613334832_o.jpg
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/t31.0-8/11011573_984086631635659_5496864275118125116_o.jpg
-- Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
> Szkoda, ale kto ma jeździć jak brakuje kierowców?
Jak mnie ktoś poprosi to i ja pojadę, za piwo, czy batonik jakiś, co bym się wykorzystywany nie poczuł ;)
Obecnie: Specjalista ds. zadowalania pasażerów w SPA Dąbie, właściciel dwóch sklepów spożywczych ;)
Dawniej: Specjalista ds. transportu Follow me! ;)
wysłane przez 333Wojtas333 15
wysłane przez Luke_Police 163
> Czy ktoś wie jaki numer posiadał widoczny Ikarus na > zdjęciu? A może gdzieś są jego fotki w tej reklamie?
To był Ikarus z PKS Gryfice. SZD 288P, ostatnie swoje lata spędził w placówce terenowej Noworard, był już wtedy przemalowany w charakterystyczne barwy PKS-u Gryfice. Zajrzyj na phototrans: http://phototrans.pl/15,25308,0.html
-- Technik serwisu :)
Technik serwisu :)
wysłane przez Michal 2
> To był Ikarus z PKS Gryfice. SZD 288P, ostatnie swoje lata > spędził w placówce terenowej Noworard, był już wtedy > przemalowany w charakterystyczne barwy PKS-u Gryfice. Zajrzyj > na phototrans: http://phototrans.pl/15,25308,0.html
Pamiętam, jak powstała linia 701. Frekwencja do pierwszego na lewobrzeżu marketu, jak i na darmowy autobus była tak wielka, że krótki autobus szybko nie dawał rady. Z resztą w tamtym czasie była to jedyna (poza 8 do Lubieszyna) komunikacja w okolicach Hrubieszowskiej. Zwiększono liczbę kursów i sprowadzono właśnie tego Ikrusa. Pamiętam też, że wydostanie się z tego dwudrzwiowego nabitego po brzegi przegubowca było nie lada wyczynem :) Do dziś pamiętam, że zachodziłem w głowę kto wymyślił taki autobus przegubowy tylko z dwojgiem drzwi. Dziś, chyba byłoby nie do pomyślenia sytuacje, które rozgrywały się wewnątrz, czas postoju na przystanku, jeżdżenie z "luźnym" rozkładem, albo w ogóle nie przyjeżdżanie, niewypuszczanie ludzi na przystankach pośrednich przed marketem, kolejka na przystanku pod marketem i wiele innych... Ach, to była linia i czasy... Zatłoczony czterodrzwiowy ikarus na 75 był luksusem po 701 :) Ale i tak wszyscy jeździli, bo było za darmo. :D
-- Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...
Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...
wysłane przez Cezar007 2
Obecnie: Specjalista ds. zadowalania pasażerów w SPA Dąbie, właściciel dwóch sklepów spożywczych ;)
wysłane przez torwid 67
> A myślisz, że dzisiejsza Setra jeżdżąca na 701 trzyma się > sztywno rozkładu? :) Opisywane przez Ciebie sytuacje ciągle się > zdarzają, tylko ludzi zdecydowanie mniej :)
Trudno się trzymać czegoś, czego nie ma :D Linie 701 i 708 z dniem 1 stycznia zostały zlikwidowane.
-- Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
wysłane przez ilm19
> Linie 701 i 708 z dniem > 1 stycznia zostały zlikwidowane.
Czy w takim razie pozostały jeszcze jakiekolwiek linie 7xx?
wysłane przez torwid 67
(...)
> Czy w takim razie pozostały jeszcze jakiekolwiek linie 7xx?
Manhattan.
wysłane przez fan004 86
712 Manhattan-Rugiańska.
#TramwajemPoŚwiecie
wysłane przez Ferrix 8
> 712 Manhattan-Rugiańska.
A w "najlepszych" czasach było ich aż 14!
STMKŻ
wysłane przez paki
> A w "najlepszych" czasach było ich aż 14!
715 liczyłeś? Pętla Gumieńce-Geant ;)
Sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi
wysłane przez maciekos95 3
> 715 liczyłeś? Pętla Gumieńce-Geant ;)
Serio coś takiego było, czy to taki żarcik? :D
wysłane przez paki
> Serio coś takiego było, czy to taki żarcik? :D
Było, krótko, ale było, podjeżdżałem tym wynalazkiem z pętli do domu :D PKS Szczecin obsługiwał jakimś Jelczem ;)
-- Sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi
Sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi
wysłane przez Michal 2
> paki napisał(a):
> Serio coś takiego było, czy to taki żarcik? :D
Było! Choć nie pamiętam czy na pewno to 715, ale pamiętam natomiast dobrze, że jeździło co 12 minut, czyli rekord jeśli chodzi o szczecińskie "darmobusy" mimo, że obsługiwane jednym autobusem! :D
-- Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...
Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...
wysłane przez pawelp19 −3
> > Było! Choć nie pamiętam czy na pewno to 715, ale pamiętam natomiast > dobrze, że jeździło co 12 minut, czyli rekord jeśli chodzi o > szczecińskie "darmobusy" mimo, że obsługiwane jednym autobusem! :D
To współczuje kierowcy bo po jednym dniu takiego jeżdżenia w kółko co 12 minut już pewnie miał dosyć. :P
wysłane przez Mariusz_W
Międzynarodowe 705 i 706. :-)
wysłane przez Cezar007 2
> Trudno się trzymać czegoś, czego nie ma :D Linie 701 i 708 z dniem > 1 stycznia zostały zlikwidowane.
Kurczę, nie wiedziałem, no to chyba będę w żałobie, najeździłem się tym trochę... :)