Forum
ZDiTM-owi dziękujemy za dezorganizację
wysłane przez Zybi (gość)
wysłane przez NEOfil (gość)
> Dopiero dzisiaj rano koło godziny 7:20 wieszano informacje, > ze tramwaje linni 6 beda jeździc objazdem w godzinach 8 do > 14. To powinno być zrobione wczoraj!!!!!!!!!!
To i tak nic jakie przez to były spóźnienia a ile wypadków i kolizji w okolicach matejki (pzu) i placu rodła, żołnierza :D
wysłane przez xxy (gość)
> Drogi Maciusiu! Chyba się nie wyspałeś. Strasznie długo > siedzisz przed monitorem. Należałoby trochę sobie odpuścić > siedzenie przed komputerem, przejść się na spacer, poczytać > trochę prasę pooglądać TV, a dowiedziałbyś się o zamkniętej > ulicy Jana z Kolna, a po spacerze i lekturze pojść wcześniej > spać. Komunikaty zostały przekazane mediom 3 dni temu. Jak > widać okazało się, że jesteś niedoinformowany i w związku z > niniejszym czepiasz się.
1. Czy mi się wydaje, czy nie ma w tym kraju obowiązku kupowania prasy? A internetowe wydania gazet jakoś nie są skore do informowania o zmianach w komunikacji.
2. Może się mylę, ale pierwszym źródłem informacji o zmianach w komunikacji w dzisiejszych czasach powinna być strona organizatora, czyli Zarządu Dróg i Transportu Miejskiego. A tym razem po raz kolejny informacji o zmianach na niej nie było. Może mi wmówisz, że to się nazywa prawidłowe informowanie pasażerów? Wybacz, ale do standardów europejskich w tej dziedzinie to jeszcze nam daleko.
3. Tak się głupio składa, że komunikat widziałem już wcześniej (chyba we wtorek). Fakt, że się nie przyjrzałem, bo uznałem, że info będzie w Internecie, i cały czas byłem przekonany, że zamknięcie będzie standardowo w weekend.
4. Widocznie ci wkurzeni pasażerowie, którzy od rana dzwonili do ZDiTM-u, również byli niedoinformowani. Wnioski wyciągnij sam.
--- MAN Lion's City - Bus of the Year 2005
> xxy napisał(a):
> > Drogi Maciusiu! Chyba się nie wyspałeś. Strasznie długo > > siedzisz przed monitorem. Należałoby trochę sobie odpuścić > > siedzenie przed komputerem, przejść się na spacer, poczytać > > trochę prasę pooglądać TV, a dowiedziałbyś się o zamkniętej > > ulicy Jana z Kolna, a po spacerze i lekturze pojść wcześniej > > spać. Komunikaty zostały przekazane mediom 3 dni temu. Jak > > widać okazało się, że jesteś niedoinformowany i w związku z > > niniejszym czepiasz się. > > 1. Czy mi się wydaje, czy nie ma w tym kraju obowiązku > kupowania prasy? A internetowe wydania gazet jakoś nie są skore > do informowania o zmianach w komunikacji. > > 2. Może się mylę, ale pierwszym źródłem informacji o zmianach w > komunikacji w dzisiejszych czasach powinna być strona > organizatora, czyli Zarządu Dróg i Transportu Miejskiego. A tym > razem po raz kolejny informacji o zmianach na niej > nie było. Może mi wmówisz, że to się nazywa prawidłowe > informowanie pasażerów? Wybacz, ale do standardów europejskich > w tej dziedzinie to jeszcze nam daleko. > > 3. Tak się głupio składa, że komunikat widziałem już wcześniej > (chyba we wtorek). Fakt, że się nie przyjrzałem, bo uznałem, że > info będzie w Internecie, i cały czas byłem przekonany, że > zamknięcie będzie standardowo w weekend. > > 4. Widocznie ci wkurzeni pasażerowie, którzy od rana dzwonili > do ZDiTM-u, również byli niedoinformowani. Wnioski wyciągnij > sam. > > --- > MAN Lion's City - Bus of the Year 2005
Pozwolisz Maćku, że dalej będę się upierał, że zawsze szuka się alternatywnych informacji na każdy temat a nie bazuje się tylko na internecie. Jak twierdzisz widziałeś ten komunikat już we wtorek i nie ogłosiłeś go na stronie "mkm", to poważny błąd z Twojej strony. Dobry dziennikarz zawsze ujawnia posiadane informacje pierwszy przed konkurencją. A tak na marginesie wywnioskowałem z Twojej wypowiedzi, że masz dojścia w ZDiTM i robisz im taką negatywną reklamę poprzez swoje ataki na nich. Widzę, że Twoi znajomi z ZDiTM są bardzo cierpliwi, bo ja na ich miejscu gdyby ktoś taki jak Ty gryzł rękę, która jest Ci pomocna zerwałbym wszelkie kontakty. Tak w cywilizowanym świecie płaci się za nielojalność. W jednym się z Tobą zgadzam, że miasto nie powinno wydawać zezwoleń na blokowanie tak ważnej arterii komunikacyjnej miasta jakim są Wały Chrobrego.
wysłane przez
Administracja
0
[ciach to wszystko]
Pozwolisz xxy, że dalej będziemy się upierać, że należy ciąć cytaty a w szczególności stopki... :>
> xxy napisał(a):
> [ciach to wszystko] > > Pozwolisz xxy, że dalej będziemy się upierać, że należy ciąć cytaty > a w szczególności stopki... :>
Widzę, że administracja nie lubi jak inni wypowiadający się mają inne spojrzenie na sprawę. Wygłąda to tak: "kto nie z nami to jest przeciwko nam". Szczególne podejście. No cóż trzeba mieć do tego odpowiednią klasę. Administracja jest zadufana w sobie, arogancka i zamordystyczna. Więcej już nie będę z Wami dyskutował bo nie ma to wiekszego sensu. Ale będę się przygłądał Waszej działalności.
> Widzę, że administracja nie lubi jak inni wypowiadający się mają inne > spojrzenie na sprawę. Wygłąda to tak: "kto nie z nami to jest > przeciwko nam". Szczególne podejście. No cóż trzeba mieć do tego > odpowiednią klasę. > Administracja jest zadufana w sobie, arogancka i zamordystyczna. > Więcej już nie będę z Wami dyskutował bo nie ma to wiekszego sensu. > Ale będę się przygłądał Waszej działalności.
A ja myślę że Administracja egzekwuje regulamin który jest na samej górze na forum :> Zresztą przecie cięcie cytatów to jest jeden z punktów Netykiety któa obowiązuje nie tylko tu.
--- Pierdel,serdel,burdel - Pierwszy Marszałek Polski Józef Piłsudski o polskim sejmie
No właśnie- odpowiednia klasa:)) A może to Ty jestes zadufany w sobie i przewrażliwiony, skoro tak odbierasz uwagę o cięciu cytatów?? Myślę że Aministacja z wielką ulgą pzyjmie wiadomość, że nie zamierzasz z nimi dyskutować;)
> Administracja jest zadufana w sobie, arogancka i zamordystyczna.
Nie. Admisnistracja spełnia swoje obowiązki m.in. upominając poraz kolejny takich niedorozwiniętych ciulów, żeby cieli cytaty i stopki!
> Więcej już nie będę z Wami dyskutował bo nie ma to wiekszego sensu.
Bóg zapłać.
wysłane przez
Administracja
0
> Nie. Admisnistracja spełnia swoje obowiązki m.in. upominając poraz > kolejny takich niedorozwiniętych ciulów, żeby cieli cytaty i stopki!
Dziękujemy za głos w obronie, rozumiemy emocje ale przypominamy, że nie można obrażać innych na naszym forum.
> Dziękujemy za głos w obronie, rozumiemy emocje ale przypominamy, że nie > można obrażać innych na naszym forum.
Ok. Przepraszam. Zwracam honor panu xxy, jednakże nie zmienia to faktu, że zachował się bezczelnie.
PS. Żeby nie powstały zaraz dyskusje o moim podlizywaniu się do tak mi bliskich adminów. Po prostu nie lubię takiej postawy i odwracania kota ogonem.
> Widzę, że administracja nie lubi jak inni wypowiadający się mają inne > spojrzenie na sprawę. Wygłąda to tak: "kto nie z nami to jest > przeciwko nam". Szczególne podejście. No cóż trzeba mieć do tego > odpowiednią klasę.
Gdyby Administracja nie chciała dopuszczać głosów krytycznych to by najzwyczajniej w świecie skorzystała z opcji zamknięcia tudzież usunięcia tego wątku. Tymczasem dalej spokojnie możesz w nim pisać. Dziwne prawda?
> Administracja jest zadufana w sobie, arogancka i zamordystyczna.
I pewnie dlatego odwiedza nas i rejestruje się coraz więcej osób. Ciekawa zależność bym powiedział... Widziałeś taki napis pod okienkiem do wpisywania posta: "Korzystając z Forum Publicum oznajmiasz, że zapoznałeś się i akceptujesz warunki Regulaminu."? Zasady zostały jasno określone: dyskutujesz na temat, nie przekraczasz regulaminu, starasz się nie łamać netykiety i nie masz do czynienia z Administracją. Proste.
Moglibyśmy ten wątek zamknąć, za odbiegnięcie od tematu, tylko wtedy byś powiedział, że jesteśmy brzydcy bo nie dajemy się wypowiadać... Pisz do woli jeśli masz jakieś opinie, najlepiej na admin@mkm.szczecin.pl tam na prawdę się rozpatruje wszelkie skargi i wnioski.
> Więcej już nie będę z Wami dyskutował bo nie ma to wiekszego sensu.
Na prawdę nikogo nie zmuszamy do swojego towarzystwa.
> Ale będę się przygłądał Waszej działalności.
Mamy zacząć się bać?
ps. Zadufana w sobie, arogancka i zamordystyczna Administracja dziękuje użytkownikom za głosy w obronie przestrzegania regulaminu.
--- All we need is just a little patience.
So never mind the darkness.
> Pozwolisz Maćku, że dalej będę się upierał, że zawsze szuka się > alternatywnych informacji na każdy temat a nie bazuje się tylko > na internecie.
A ja się upieram, że jeśli ktoś jest przyzwyczajony do korzystania ze strony internetowej ZDiTM, co w dzisiejszych czasach chyba nie jest dziwne, bo Internet to medium najszybsze i najwygodniejsze, nie traci czasu na poszukiwanie komunikatów, których ZDiTM przypadkiem zapomniał zamieścić na stronie, w innych źródłach. Gdyby to chciał robić, to codziennie musiałby kupować trzy szczecińskie dzienniki i do tego odwiedzać telegazetę TVP3, a to już chyba lekka przesada.
> Jak twierdzisz widziałeś ten komunikat już we > wtorek i nie ogłosiłeś go na stronie "mkm", to poważny > błąd z Twojej strony. Dobry dziennikarz zawsze ujawnia > posiadane informacje pierwszy przed konkurencją.
I miałem pewnie napisać "Będą zamknięte Wały Chrobrego, ale nie wiem kiedy, bo nie zwróciłem uwagi"? Komunikat leżał na czyimś biurku, a nie mam zwyczaju grzebać w cudzych papierach. Swoją drogą publikowanie komunikatów na KOMISie nie jest naszym obowiązkiem, jest to tylko i wyłącznie nasza dobra wola. Natomiast bezdyskusyjnie jest to obowiązek Zarządu Dróg, z którego ten znów się nie wywiązał.
> A tak na > marginesie wywnioskowałem z Twojej wypowiedzi, że masz dojścia w > ZDiTM i robisz im taką negatywną reklamę poprzez swoje ataki na > nich. Widzę, że Twoi znajomi z ZDiTM są bardzo cierpliwi, > bo ja na ich miejscu gdyby ktoś taki jak Ty gryzł rękę, która > jest Ci pomocna zerwałbym wszelkie kontakty. Tak w cywilizowanym > świecie płaci się za nielojalność.
Czy według Ciebie będę lojalnym, gdy będę pisał, że jest ok, podczas, gdy wcale nie jest ok? Wybacz, nie w moim stylu jest podlizywanie się. Jeśli coś moim zdaniem funkcjonuje źle, to nie waham się o tym powiedzieć. Widać też, że chyba za mało śledzisz forum, bo byś wiedział, że jednocześnie bronię również wielu pomysłów ZDiTM-u, które uważam za słuszne. Odnosząc się jeszcze do przedostatniego zdania - tak się składa, że z tych "kontaktów" obie strony czerpią korzyści.
> W jednym się z Tobą > zgadzam, że miasto nie powinno wydawać zezwoleń na blokowanie > tak ważnej arterii komunikacyjnej miasta jakim są Wały Chrobrego.
Cieszę się, że chociaż tutaj jesteśmy zgodni.
--- MAN Lion's City - Bus of the Year 2005
> Bywało gorzej. Jak pamiętam kiedyś ZDiTM raczył poinformować > media o zamknięciu Jana z Kolna chyba godzinę przed faktem > (próbowałem znaleść o tym wątek na forum ale okazuje sie że nie > jest on dostępny).
Starsze wątki archiwizujemy co jednocześnie oznacza niedostępność dla użytkowników. Musimy czasem posprzątać forum, ze względu na spadek szybkości działania.
--- All we need is just a little patience.
So never mind the darkness.