Forum
Niska podłoga na darmobusie
wysłane przez mike_1994
wysłane przez X
> Ale pewnie osadzono go na tej lini bo klient płaci i > klient ma.
Podejrzewam, że to był tylko pojedynczy przypadek,i pewnie długo się na darmobusie nie pojawi, a Twoje stwierdzenie w tym przypadku nie ma sensu, bo przecież ZDiTM też płaci.
--- Myślenie nie boli...
"W Szwecji jest tyle samo samobójstw co w Polsce, bo tam jest ciemno" (c) Piotr Szumlewicz
wysłane przez 105ngs
> Podejrzewam, że to był tylko pojedynczy przypadek
Właśnie, to była rezerwa za zdefektowanego Jelcza, był o tym news parę dni temu. :)
wysłane przez leks 17
Co do "klient płaci, klient ma" to trudno się dziwić, że klient nie dba o swoich klientów - wożenie pasażerów Manami a starymi Jelczami to też pewna róznica, a Jelcze raczej nie są powodem do dumy... tesco i tak doczekało się 120M. Skoro TESCO zobaczyło, że SPAK ma "nowe" wozy to pewnie domaga się by ktoreś poszly na ich linie. Sąsiedni sklep - HYPERNOVA wozi pasażerów wygodną Setrą... i tak schodząc w większy ot spytam czy ktoś może wie, z którego roku owa Setra pochodzi?
wysłane przez Administracja 0
wysłane przez konjo 4
> Kiedyś nawet dłuższy czas na 705 kursował któryś z Ik 280, ale może > mi sie pokickalo :P.
Kiedyś nawet na liniach tego marketu co to zmienił sobie nazwę zdażyło mi się w okresie świątecznym, że stałem w korku na Milczańskiej w Volvo B10MA.
So never mind the darkness.
wysłane przez 105ngs
> Mi się wydaje jednak, że któryś z Volv (krotkich) lub używanych > pójdzie na linie Tesco.
Wydawać to ci się może, ale SPAK raczej nie da najlepszego taboru na linię bezpłatną po to, żeby pasażerowie normalnych linii męczyli się z Jelczydłami. :)
> Wcześniej widziałem na linii 705 Mana Nl > 262.
A zapisałeś może datę i numer, dobry człowieku ? :D
> Kiedyś nawet dłuższy czas na 705 kursował któryś z Ik 280, ale może > mi sie pokickalo :P
Kiedyś w okolicach świąt Bożego Narodzenia i Wielkiejnocy wszystkie SPAKowskie darmobusy były wzmacniane przegubami, i nawet nie tylko Ikarami, bo Volva też się zdarzały. A czasem i rezerwowo jakiś przegub się zdarzał na Tescobusach.
> Te Berlinkie manidła to taki lekki shit moim zdaniem... - nie są > złe, ale jakieś takie hmmmm tłuką się strasznie, trzeszczą, > nieprzyjemne jakieś takie w porównaniu do wozów SPPK
Mi się tylko łyse wnętrze nie podoba, ale jeżdżą w miarę dobrze, w każdym razie nie gorzej od "naszych" MANów. :)
> no chyba, że > moja opinie ma wpływ to, że jechałem całą trasą 80 :D ( a drogi tam > są "świetne" ).
A to jest odpowiedź na twoje pytanie. :)
> Co do "klient płaci, klient ma" to trudno się dziwić, że klient > nie dba o swoich klientów - wożenie pasażerów Manami a starymi > Jelczami to też pewna róznica, a Jelcze raczej nie są powodem do > dumy... tesco i tak doczekało się 120M. > Skoro TESCO zobaczyło, że SPAK ma "nowe" wozy to pewnie domaga > się by ktoreś poszly na ich linie.
Tesco nie może się tak po prostu domagać. SPAK decyduje co CHCE tam dać, a co nie. Tesco może poprosić. ;)
> Sąsiedni sklep - HYPERNOVA wozi pasażerów wygodną Setrą... i tak > schodząc w większy ot spytam czy ktoś może wie, z którego roku owa > Setra pochodzi?
Na pewno starsza od 120-tek.
wysłane przez torwid 67
> Tesco nie może się tak po prostu domagać. SPAK decyduje co CHCE tam > dać, a co nie. Tesco może poprosić. ;)
I tak, i nie. jest normalna umowa, w której określona jest stawka za usługę. A Tesco, w przeciwieństwie do ZDiTM, może być w tej materii elastyczne. Podobnie jak sytuacja sprzed paru lat, gdy pasażerowie 107 męczyli się Ikarach, a deskorolki śmigały po Niemców z promu. Bo ZDiTM płacił poniżej 4 zł, a niemiecki przewoźnik powyżej 4 euro, ale określał też dokładnie za co płaci.
--- Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
wysłane przez mmm
> Tesco nie może się tak po prostu domagać. SPAK decyduje co CHCE tam > dać, a co nie. Tesco może poprosić. ;)
Tesco nie musi prosić. Tesco wymaga. jakis czas temu na tych linich śmigały tylko M11 , a teraz jeżdzą w większości 120. Tesco płaci i wymaga. Były skargi pasazerow tescobusów na zły stan Jelczy M11. SPAK musiał je podmienić na 120.
A co do Ikarusów to był okres kiedy Hit przemianował się na Tesco i autobusy też były przmalowywane i wtedy przez kilka dni jeżdziły same przeguby.
wysłane przez kapil
> Tesco nie musi prosić. Tesco wymaga. jakis czas temu na tych linich > śmigały tylko M11, a teraz jeżdzą w większości 120.
Na (chyba) 704 (ten na Pomorzany) jeździł kiedyś tylko melon. A przed świętami jak na reszcie były przeguby, to na nim śmigał M11. Po zmianie taboru z M11 na 120 na 704 puścili M11. A od paru miesięcy na wszystkich "Tescobusach" są zawsze 120.
wysłane przez t105n 49
Jak już wyżej napisano, hipermarket może w umowie z przewoźnikiem zażyczyć określony typ taboru. A skoro więcej płaci za wozokm niż ZDiTM, to nic dziwnego, że dostaje taki tabor jaki widzimy. O tym była już kiedyś mowa, ale powtórzę, że mierzyński Sonion na przewozy pracownicze dostaje Volvo ze SPAD, bo zaoferował, że zapłaci więcej za wozokm, ale żeby linie obsługiwały Volva, a nie Ikary. I ma Volva.
wysłane przez konjo 4
> O tym była już kiedyś mowa, ale powtórzę, że mierzyński Sonion na > przewozy pracownicze dostaje Volvo ze SPAD, bo zaoferował, że zapłaci > więcej za wozokm, ale żeby linie obsługiwały Volva, a nie Ikary. I ma > Volva.
Jeszcze ktoś dba o pasażera...
--- My words may disturb.
So never mind the darkness.
wysłane przez 105ngs
> Jak już wyżej napisano, hipermarket może w umowie z przewoźnikiem > zażyczyć określony typ taboru. A skoro więcej płaci za wozokm niż > ZDiTM, to nic dziwnego, że dostaje taki tabor jaki widzimy.
To takie Tesco może sobie zażądać konkretnego typu autobusu na swoich liniach ? Wow, myślałem, że w umowie określany jest tylko jego rodzaj (MEGA, MAXI, MINI). W takim razie zwracam honor :)
wysłane przez Phobos 17
Klient płaci, klient wymaga.
> Wow, myślałem, że w umowie określany jest tylko jego rodzaj > (MEGA, MAXI, MINI). W takim razie zwracam honor :)
A tak to jest z ZDiTM. "Gorszy" klient, bo mniej płaci.
--- Jestem zły i niedobry - wiem. Wymyślcie coś nowego...
Masz prawo odmówić odpowiedzi na ten post. Bez względu, czy z tego prawa skorzystasz - wszystko co napiszesz może być wykorzystane przeciwko tobie.
wysłane przez mmm
> O tym była już kiedyś mowa, ale powtórzę, że mierzyński Sonion na > przewozy pracownicze dostaje Volvo ze SPAD, bo zaoferował, że zapłaci > więcej za wozokm, ale żeby linie obsługiwały Volva, a nie Ikary.
Byc może sie myle, ale czy kiedys tej linii nie obsługiwal PKS swoimi Ikarusami?
wysłane przez Phobos 17
Z tego co mi wiadomo - nie, ale jeszcze się podpytam. Ale PKS Gryfice i tak obsługuje linie do Soniona :-) Autobus za dnia kursujący na 708 wykonuje kurs na trasie Plac Rodła - Sonion aby dowieźć na godzinę 8 pracowników administracji i odwieźć ich po godzinie 16. Inny autobus (zwyczajowo Setra, ale był i przegubowy niskopodłogowiec) został zatrudniony do wyknywania kursu Plac Kościuszki - Sonion dla pracowników porannej zmiany. Kursuje od 9 marca w związku z dramatycznie rosnącym.... zatrudnieniem ;-)
Masz prawo odmówić odpowiedzi na ten post. Bez względu, czy z tego prawa skorzystasz - wszystko co napiszesz może być wykorzystane przeciwko tobie.
wysłane przez mmm
> Z tego co mi wiadomo - nie, ale jeszcze się podpytam.
Chodzimi o PKS Szczecin. Jak dobrze pamiętam na Ku słońcu widziałem kiedyś (2- 3 lata temu)Ikarusy które jechały jeden po drugim i miały spore zapełnienie.
wysłane przez techno
> Phobos napisał(a):
> > Z tego co mi wiadomo - nie, ale jeszcze się podpytam. > Chodzimi o PKS Szczecin. Jak dobrze pamiętam na Ku słońcu widziałem > kiedyś (2- 3 lata temu)Ikarusy które jechały jeden po drugim i miały > spore zapełnienie.
PKS Szczecin obsługiwał Sonion :) Dąbie wywalczyło sobie te przewozy chyba 2 lata temu o ile dobrze pamiętam.
--- Reflektor prawdy rzuci światło na ukrytych w krzakach manipulatorów!
Problemy z matematyką? Zadzwoń! 0-800-[(10x)(13i)^2]-[sin(xy)/2.362x]
wysłane przez Phobos 17
Podpytam dziś, ale jeśli się to potwierdzi, to być może był to odosobniony przypadek np. z powodu negocjacji między SPAD, a Sonion.