Forum

Dokładnie ten wóz odwiedził Szczecin w 2001 roku

zdjęcie
Dokładnie ten wóz odwiedził Szczecin w 2001 roku
zbyt mało ocen, aby obliczyć średnią
Proste tory, dobra podsypka, nowoczesny tramwaj. W Szczecinie dokładnie na odwrót. U nas chyba ani jednej takiej pętli nie ma. Ciekawe kiedy u nas będzie można coś takiego zobaczyć :(.

-- ggf
lex napisał(a):

> Proste tory, dobra podsypka, nowoczesny tramwaj. W Szczecinie > dokładnie na odwrót. U nas chyba ani jednej takiej pętli > nie ma. Ciekawe kiedy u nas będzie można coś takiego > zobaczyć :(.

Część pętli Kurdwanów stoi nawet w powietrzu :-) Mam parę fotek z Krakowa :-)

-- 200 zdjęć w galerii już za mną :-)
Bella napisał(a):

> Część pętli Kurdwanów stoi nawet w powietrzu :-) Mam parę > fotek z Krakowa :-)

Wygląda to magicznie. Pętla była wybudowana jakoś w 2000 roku. Oolnie to na www.tramsza.prv.pl umieściłem trochę zdjęć z tej pętli i Krakowa.

Штирлиц
Ale czemu Szczecin nie kupił np.116Nd który był testowany w 2001 roku?
pioko17 napisał(a):

> Ale czemu Szczecin nie kupił np.116Nd który był testowany w > 2001 roku?

Bo miasto nasze jest takie super. Marian wolał przeznaczyć pieniądze na budowe działeczki. Tramwaj taki też jest drogi, ale mieliśmy kupić kilka niskopodłogowych wagonów, ale jak to u nas jak zwykle do tego nie doszło.

-- ggf
lex napisał(a):

> Bo miasto nasze jest takie super. Marian wolał przeznaczyć > pieniądze na budowe działeczki. Tramwaj taki też jest drogi, > ale mieliśmy kupić kilka niskopodłogowych wagonów, ale jak to > u nas jak zwykle do tego nie doszło.

Zanim coś chlapniesz, zorientuj się w sytuacji, bo ostatnio najlepiej wychodzi Ci ośmieszanie się.

Do rozstrzygnięcia organizowanego wpólnie przez Szczecin, Poznań i Wrocław przetargu na zakup wagonów niskopodłogowych (OIDP Szczecin był zainteresowany 12 sztukami) nie doszło, gdyż ostatecznie nie zgłosił się żaden oferent. Z tego, co pamiętam, producentom nie spodobały się warunki przetargu mówiące o tym, że najpierw mają dostarczyć wagony, a dopiero po tym dostaną pieniądze.
lex napisał(a):

> Bo miasto nasze jest takie super. Marian wolał przeznaczyć > pieniądze na budowe działeczki.

W 2001 roku Marian Jurczyk nie był jeszcze prezydentem Szczecina. Wtedy gospodarzem miasta był Edmund Runowicz, a Marian J. został prezydentem dopiero pod koniec 2002 roku.

A działkę budował z własnych pieniędzy.
Wojtek napisał(a):

> 2001 roku Marian Jurczyk nie był jeszcze prezydentem Szczecina.

Był wcześniej w latach 1998-2000

> A działkę budował z własnych pieniędzy.

Działkę a właściwie słynna altane tak, ale juz z drogą tam prowadzącą to kwestia dyskusyjna.
mmm napisał(a):

> Był wcześniej w latach 1998-2000

Wiem, ale lex pisze o 2001 roku.
Wojtek napisał(a):

> Wiem, ale lex pisze o 2001 roku.

Też to wiem. Ale np w kadencji 1998-2002 było trzech prezydntów to na kogo wszystko zwalić i komu przypisac zakup bulw?
mmm napisał(a):

> komu przypisac zakup bulw?

na tego co był wcześniej.

Штирлиц
Post został wyedytowany przez autora.
Post został wyedytowany przez administratora lub moderatora.