Forum
Dokładnie ten wóz odwiedził Szczecin w 2001 roku
wysłane przez leks 17
-- ggf
wysłane przez Mario ?
> Proste tory, dobra podsypka, nowoczesny tramwaj. W Szczecinie > dokładnie na odwrót. U nas chyba ani jednej takiej pętli > nie ma. Ciekawe kiedy u nas będzie można coś takiego > zobaczyć :(.
Część pętli Kurdwanów stoi nawet w powietrzu :-) Mam parę fotek z Krakowa :-)
-- 200 zdjęć w galerii już za mną :-)
wysłane przez kajetansz 65
> Część pętli Kurdwanów stoi nawet w powietrzu :-) Mam parę > fotek z Krakowa :-)
Wygląda to magicznie. Pętla była wybudowana jakoś w 2000 roku. Oolnie to na www.tramsza.prv.pl umieściłem trochę zdjęć z tej pętli i Krakowa.
Штирлиц
wysłane przez pioko17 38
wysłane przez leks 17
> Ale czemu Szczecin nie kupił np.116Nd który był testowany w > 2001 roku?
Bo miasto nasze jest takie super. Marian wolał przeznaczyć pieniądze na budowe działeczki. Tramwaj taki też jest drogi, ale mieliśmy kupić kilka niskopodłogowych wagonów, ale jak to u nas jak zwykle do tego nie doszło.
-- ggf
wysłane przez MQ ?
> Bo miasto nasze jest takie super. Marian wolał przeznaczyć > pieniądze na budowe działeczki. Tramwaj taki też jest drogi, > ale mieliśmy kupić kilka niskopodłogowych wagonów, ale jak to > u nas jak zwykle do tego nie doszło.
Zanim coś chlapniesz, zorientuj się w sytuacji, bo ostatnio najlepiej wychodzi Ci ośmieszanie się.
Do rozstrzygnięcia organizowanego wpólnie przez Szczecin, Poznań i Wrocław przetargu na zakup wagonów niskopodłogowych (OIDP Szczecin był zainteresowany 12 sztukami) nie doszło, gdyż ostatecznie nie zgłosił się żaden oferent. Z tego, co pamiętam, producentom nie spodobały się warunki przetargu mówiące o tym, że najpierw mają dostarczyć wagony, a dopiero po tym dostaną pieniądze.
wysłane przez Wojtek 24
> Bo miasto nasze jest takie super. Marian wolał przeznaczyć > pieniądze na budowe działeczki.
W 2001 roku Marian Jurczyk nie był jeszcze prezydentem Szczecina. Wtedy gospodarzem miasta był Edmund Runowicz, a Marian J. został prezydentem dopiero pod koniec 2002 roku.
A działkę budował z własnych pieniędzy.
wysłane przez mmm
> 2001 roku Marian Jurczyk nie był jeszcze prezydentem Szczecina.
Był wcześniej w latach 1998-2000
> A działkę budował z własnych pieniędzy.
Działkę a właściwie słynna altane tak, ale juz z drogą tam prowadzącą to kwestia dyskusyjna.
wysłane przez Wojtek 24
> Był wcześniej w latach 1998-2000
Wiem, ale lex pisze o 2001 roku.
wysłane przez mmm
> Wiem, ale lex pisze o 2001 roku.
Też to wiem. Ale np w kadencji 1998-2002 było trzech prezydntów to na kogo wszystko zwalić i komu przypisac zakup bulw?
wysłane przez kajetansz 65
> komu przypisac zakup bulw?
na tego co był wcześniej.
Штирлиц