Forum

Volvo w reklamie "Discovery" i kierowca próbujący...

zdjęcie
Volvo w reklamie "Discovery" i kierowca próbujący utrudnić życie fotografowi
zbyt mało ocen, aby obliczyć średnią
To może zaczniemy takie fotki podsyłać do KMP? Jak paru dostanie mandat za oślepianie kierowów pojazdów nadjeżdżających z naprzeciwka, to przestaną utrudniać życie fotografom :)

-- Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...

Przełożony ma ZAWSZE rację, niestety...
torwid napisał(a):

> To może zaczniemy takie fotki podsyłać do KMP? Jak paru > dostanie mandat za oślepianie kierowów pojazdów > nadjeżdżających z naprzeciwka, to przestaną utrudniać > życie fotografom :)

No i oczywiście prawie wszystkim motorniczym, którzy oprócz dzwonienia na kierowców stosują mruganie światłami długimi :D

-- Golęcin to najzacniejsza zajezdnia po Niemierzynie :]
DamTram napisał(a):

> No i oczywiście prawie wszystkim motorniczym, którzy oprócz > dzwonienia na kierowców stosują mruganie światłami długimi > :D

Jak byś nie wiedział, to motorniczemu wolno uzywać świateł do ostrzeżenia innych uczestników ruchu drogowego na równi z dzwonkiem.

-- Strzeż tajemnicy państwowej i służbowej !
torwid napisał(a):

> To może zaczniemy takie fotki podsyłać do KMP? Jak paru > dostanie mandat za oślepianie kierowów pojazdów > nadjeżdżających z naprzeciwka, to przestaną utrudniać > życie fotografom :)

E tam, toć to nie zawsze oznaka wrogości itp. ;) Wczoraj mnie i Luke oślepił i otrąbił pewien kierowca, ale zrobił to z entuzjastyczno-przyjaznym nastawieniem ;)

-- Uwaga! Pociąg osobowy do Trzebieży opóźniony o trzy dni! Odejdźta od toru i rozbijta namioty!

homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
Lukasy napisał(a):

> E tam, toć to nie zawsze oznaka wrogości itp. ;) Wczoraj mnie > i Luke oślepił i otrąbił pewien kierowca, ale zrobił to z > entuzjastyczno-przyjaznym nastawieniem ;)

Tak jak zoabaczyłem jego minę na zdjęciu, przez minutę się śmiałem. Określiłbym to jako dziecięcy wręcz entuzjazm i radość z tego, że w końcu ktoś zwrócił uwagę na osobę jaką jest kierowca autobusu.

Technik serwisu :)
torwid napisał(a):

Panowie a mi sie wydaje ze to z czystej grzecznosci w niemczech polacy sie tak pozdrawiaja jak sie mijaja :)
totu25 napisał(a):

> Panowie a mi sie wydaje ze to z czystej grzecznosci w niemczech > polacy sie tak pozdrawiaja jak sie mijaja :)

Jak kierowcy sobie "pomrugają" to można uznać, że to był przyjacielski gest. Co innego jak kierujący pojazdami KM widąc miłośnika z aparatem walą mu długimi po oczach myśląc, że utrudnią zrobienie zdjecia i wyłączają światła dopiero jak odjadą albo MKM opuści aparat :)
torwid napisał(a):

> To może zaczniemy takie fotki podsyłać do KMP?

To używanie świateł to jeszcze można przeboleć. Z gorszymi sytuacjami się spotkałem... Jeden z dwóch największch panów antymiłośników, który na codzień jeździ Tatrami, aby nie dać "uwiecznić swego wizerunku na zdjęciu" widząc focistę (a niekiedy nawet zanim aparat wyceluje) opuszcza całkowicie zasłonkę od słońca bez względu na to w jak ruchliwym miejscu się znajduje. Ja rozumiem, że ktoś nie lubi fotografów, ale niedopuszczalnym jest narażanie przez to życia innych ludzi.
bniedzwiecki napisał(a):

> Ja rozumiem, że ktoś nie > lubi fotografów, ale niedopuszczalnym jest narażanie przez to > życia innych ludzi.

Myślę, że trzeba takie zdjęcie po prostu opublikować. Dyrekcja MZK pewnie będzie nim zainteresowana.
mkubien napisał(a):

> Myślę, że trzeba takie zdjęcie po prostu opublikować. > Dyrekcja MZK pewnie będzie nim zainteresowana.

Taa, pewnie obetną mu premię to kuriozum by MZK...
Post został wyedytowany przez autora.
Post został wyedytowany przez administratora lub moderatora.
bniedzwiecki napisał(a):

> Jeden z dwóch największch > panów antymiłośników, który na codzień jeździ Tatrami, > aby nie dać "uwiecznić swego wizerunku na zdjęciu" widząc > focistę (a niekiedy nawet zanim aparat wyceluje) opuszcza > całkowicie zasłonkę od słońca

Tak, tak znamy Pana doskonale, nie trzeba nawet portretu pamięciowego. Czasami na pętli tak się zaklei zasłonkami w 105-tkach czy Tatrze, jakby bał się że dostanie udaru słonecznego. A jakie fajne miny robi, tylko do cyrku z nim...

-- admin@mkm.szczecin.pl