Forum
Jelczyk wygląda nawet nie źle
wysłane przez pawelp19 −3
wysłane przez maciekos95 3
> Nieźle ? Według mnie wygląda jak nowy :P Fajnie > pomyśleli żeby zamontować te wyświetlacze mało tego to > jeszcze chyba nie będzie problemu z wyświetleniem > niektórych końcowych tak jak to było w Dąbiu że się nie > mieściły ;]
Rzeczywiście, fajny tuning! I jeszcze przednie felgi pomalowali na czerwono. Zdaje mi się, że ten Jelczyk jeszcze pojeżdzi. :)
-- Bądź optymistą!
wysłane przez alat57
> I jeszcze przednie felgi > pomalowali na czerwono.
Faktycznie wygląda imponująco i wydaje mi się, że przy tylnich kołach też maźnięto na czerwono. Może to "nówka"? :):):)
Jak by nie było, pasażerom zawsze będzie źle:)
wysłane przez Bauer
> Może to "nówka"? :):):)
Niejeden amator by tak pomyslał :P Jelczyk jest wspaniałym przykładem jak można wykorzystać części skazane z pozoru na złomowanie wraz z resztą pojazdu. Wystarczy dodać mały lifting i taki pojazd będzie się całkiem nieźle prezentował. Więc co, dajemy mu oznaczenie 120MM/1? :D
-- Zaczynam mieć dość :(
wysłane przez Luke_Police 163
> Jelczyk jest wspaniałym > przykładem jak można wykorzystać części skazane z pozoru na > złomowanie wraz z resztą pojazdu.
W pierwszej chwili, gdy to przeczytałem, pomyślałem sobie, że wiesz coś na temat złomowania Ikarusów #1191 lub #1183, bo one mają zielone wyświetlacze. Ale Info w skrócie wyjaśnia wszystko, że wyświetlacze pochodzą z dąbskich 120MM/1. Tylko takie pytanko. Dąbskie Jelcze posiadały też wyświetlacze boczne, dlaczego nie zainstalowano takowego w #1415?
Technik serwisu :)
wysłane przez Bauer
> Dąbskie Jelcze posiadały też wyświetlacze boczne, dlaczego nie > zainstalowano takowego w #1415?
Ano właśnie też się zastanawiałem. Ponoć przednich wyświetlaczy mających być zamontowanych w stodwudziestkach jest sześć więc nie starczy dla wszystkich i tu pojawia się moje przypuszczenie czy czasem bocznych SPAK nie zainstaluje jako przednie (o ile jest taka możliwość bo nie wiem) :)
-- Zaczynam mieć dość :(
> Ponoć przednich wyświetlaczy > mających być zamontowanych w stodwudziestkach jest sześć więc nie > starczy dla wszystkich i tu pojawia się moje przypuszczenie czy czasem > bocznych SPAK nie zainstaluje jako przednie (o ile jest taka > możliwość bo nie wiem) :)
Wiesz, umocować tablicę z klapkami zawsze można, tylko nie ukrywam, że widzę tutaj pewien problem, a mianowicie wydaje mi się, że byłoby to działanie całkowicie bezsensowne... Zauważ, że gdy zmieniasz linię w autokomputerze, wówczas zmienia się ona na wszystkich wyświetlaczach autobusu jednocześnie. Dlatego z technicznego i ekonomicznego punktu widzenia wydaje mi się, że owszem tablice są 3, ale sterownik do nich jest jeden. Tak więc jak chcesz zamontować sam wyświetlacz, nic nie stoi na przeszkodzie, tylko, że sterownik już jest wykorzystany dla dwóch pozostałych w innym autobusie i tej jednej nie ma czym sterować. Nie znam budowy tego systemu i trudno mi powiedzieć, czy każda tablica ma w sobie układ sterujący nią na podstawie sygnału cyfrowego pochodzącego bezpośrednio z autokomputera (wówczas owszem, byłoby to możliwe), czy też wszystkie mają jeden wspólny (zewnętrzny) sterownik klapek znajdujący się poza obudową samej tablicy zawierającej wyświetlacz (wtedy, by wykorzystać wyświetlacz boczny w innym autobusie, trzeba dokupić układ sterujący do niego i całkiem możliwe, że jeszcze go zaprogramować).
> wydaje mi się, że przy > tylnich kołach też maźnięto na czerwono.
Tylne są takie jak były wcześniej. Mam zdjęcie z marca na którym to widać, zastanawiam się, czy je dodać do galerii. Hmmm...
wysłane przez Bauer
> którym to widać, zastanawiam się, czy je dodać do galerii. > Hmmm...
Czemu nie, będzie świetne porównanie w stylu "przed" i "po" :P
wysłane przez alat57
> Tylne są takie jak były wcześniej. Mam zdjęcie z marca na > którym to widać, zastanawiam się, czy je dodać do galerii. > Hmmm...
Oczywiście, jak najbardziej, o ile nasza władza omieszka je opublikować.
> Oczywiście,
Co prawda od drugiej strony, ale myślę, że jako porównanie może być http://foto.mkm.szczecin.pl/big/2007/1192632590.jpg
> jak najbardziej, o ile nasza władza omieszka je > opublikować.
Niektórzy zasłużeni wkładem pracy w serwis użytkownicy, którzy często dodają własne zdjęcia, mają ten komfort, że mogą je dodawać bezpośrednio do galerii bez używania Sandboxa :)
wysłane przez alat57
> Niektórzy zasłużeni wkładem pracy w serwis użytkownicy, którzy > często dodają własne zdjęcia, mają ten komfort, że mogą je > dodawać bezpośrednio do galerii bez używania Sandboxa :)
Wiem jakie masz zasługi dla strony, ale akurat nie pomyślałem o Twojej możliwości, jaką posiadasz. Dzięki za zwrócenie uwagi i wrzucenie tej fotki do archiwum.
Pozdrawiam
wysłane przez Piotr
> A może jednak wygląda "nieźle"?;)
No właśnie się sam zgubiłem bo też mi się wydawało, że pisze się "nieźle" :P
wysłane przez t105n 49
> No właśnie się sam zgubiłem bo też mi się wydawało, że > pisze się "nieźle" :P
Małe przypomnienie: "nie" piszemy osobno tylko z czasownikami, zarówno w formie bezosobowej (bezokolicznik), jak i w formach osobowych. Z pozostałymi częściami mowy (rzeczowniki, przymiotniki, przysłówki, imiesłowy) "nie" piszemy łącznie.
-- "Do wypadków drogowych dochodzi wtedy, gdy dwóch kierowców chce jednocześnie wykazać swój spryt." (c) nie pamiętam kto