Forum
To nie Solaris i nie Moderus, lecz pierwszy MAN pomalowany...
wysłane przez blagie
wysłane przez MarcinB
[ciach]
Pasek jak pasek, ale tytuł zdjęcia... Prawie jak najlepsi poeci KOMIS-u, już się bałem, że to Mercedes Citaro :P
wysłane przez Bauer
> Pasek jak pasek, ale tytuł zdjęcia... Prawie jak najlepsi > poeci KOMIS-u, już się bałem, że to Mercedes Citaro :P
Czepiasz się... Zacznij dodawać zdjęcia a przekonasz się jaką mordęgą jest wymyślenie dobrego tytułu. Sam dziś siedziałem przez 15 minut i gapiłem się w zdjęcie gorączkowo próbując coś wymyślić. Tytuły w stylu "coś pomyka gdzieś" przeszły do lamusa. Z drugiej jednak strony jak niekiedy ktoś coś walnie to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...
-- Armin van Buuren - In And Out Of Love
wysłane przez MarcinB
[ciach]
Tutaj? "MAN pływa na ogrodach jako 65", bym dał. Ale masz rację Darek, nic nie przebije: wisienki na torcie jesieni :>
wysłane przez
Luke_Police
163
> "MAN pływa na ogrodach jako 65", bym dał.
I z pewnością też znalazłyby się osoby, którym by się ten tytuł nie spodobał.
Technik serwisu :)
wysłane przez
end
52
> Tutaj? "MAN pływa na ogrodach jako 65", bym dał. Ale masz > rację Darek, nic nie przebije: wisienki na torcie jesieni :>
Masz coś do mojej twórczości? ;/ Masz racje, że nic nie przebije tamtego opisu, bo 80% opisów jest zwykłych, pospolitych i przez to dennych. Te 80% opisów jest jak ciało bez duszy.
Na giełdzie większość nie ma racji; Na giełdzie drzewa nie rosną do nieba; Kupuj plotki, sprzedawaj fakty; Kupuj kiedy leje się krew
wysłane przez paki
> Masz racje, że nic nie przebije tamtego opisu, bo 80% opisów jest > zwykłych, pospolitych i przez to dennych. Te 80% opisów jest jak > ciało bez duszy.
Dokładnie. Wystarczy zdjęć z opisami typu "12 na pl. Grunwaldzkim", "Trójka jedzie do Lasu..." itp.
Sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi
wysłane przez Lukasy
> Dokładnie. Wystarczy zdjęć z opisami typu "12 na pl. > Grunwaldzkim", "Trójka jedzie do Lasu..." itp.
Dlatego cenię sobie np. TWB. Tam można napisać tylko lokalizację, a można napisać też bardzo długi opis. Tu niestety nie ma takiej możliwości, ale każdy medal ma przecież dwie strony ;)
-- "Taniec z Gwiazdami"? Ani to taniec, ani z gwiazdami...
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
wysłane przez Wojciech
> Masz racje, że nic nie przebije tamtego opisu, bo 80% opisów jest > zwykłych, pospolitych i przez to dennych.
Liczy się zdjęcie, a podpis wywiera mniejsze wrażenie na oglądającym :]
> Te 80% opisów jest jak ciało bez duszy.
Albo jak głupio-mądrzy ludzie... ;-]
"Co u innych nierealne, u nas staje się normalne" Tramwaje Szczecińskie
wysłane przez
end
52
> Liczy się zdjęcie, a podpis wywiera mniejsze wrażenie na > oglądającym :]
Niby racja, ale opis do zdjęcia można porównać tak jak kwiatek przyczepiony do kożucha. Jeśli kwiatek jest zwiędnięty i beznadziejny to najpierw zwrócisz uwagę na kwiatka, a potem na kożuch. :P
Na giełdzie większość nie ma racji; Na giełdzie drzewa nie rosną do nieba; Kupuj plotki, sprzedawaj fakty; Kupuj kiedy leje się krew
wysłane przez MarcinB
> Masz coś do mojej twórczości? ;/ > Masz racje, że nic nie przebije tamtego opisu, bo 80% opisów jest > zwykłych, pospolitych i przez to dennych. Te 80% opisów jest jak > ciało bez duszy.
Przez kilka dni wahałem się gdzie to napisać. Tu, czy Tobie na GG. Wybrałem tą opcję, ponieważ to się tyczy KOMIS-u. Tak, mam wiele do Twojej "tfurczości". Z tego co wiem to KOMIS nie jest kółkiem poetyckim, a "wisienka" nie jest jedynym takim przykładem. Pamiętasz to zdjęcie autobusu wspinającego się na tle bloków? Tam już Phobos Tobie napisał jak powinien wyglądać opis (z resztą w sandboxie jest napisane, że ma być treściwy). Pisząc, że 80% opisów jest dennych, to kolego, obrażasz innych użytkowników (dziwne, że nie zareagowano na to). Nie każdy jest tak błyskotliwy i lotny jak TY, ale nie powinieneś tego tak pisać. Dla mnie zdjęcie samo w sobie wyraża wiele, a opis jest tylko dodatkiem, a nie czymś najważniejszym. Jeżeli uważasz, że Twoje zdjęcia posiadają duszę, poprzez (dla mnie bezsensowny) opis, to gratuluję samozadowolenia. Np: wisienka - darowałbyś sobie ten przystanek i samochód a uwypuklił autobus i te "promienie jesienne". Takich przykładów mam kilka, ale to nie jest miejsce na takie dyskusje. Osobista uwaga, może tak mniej zdjęć dawać do sandboxa, ale dobrych, a nie iść na ilość (ta uwaga nie tyczy się tylko Ciebie). Tak jak Ty masz prawo do publikowania zdjęć z takimi opisami, tak ja mam prawo do krytykowania tego. I wcale nie jestem pospolity i denny.
-- سيارة الزوجين عند عودتهما إلى مقر إقامتهما ليلة أمس.
wysłane przez
end
52
> Przez kilka dni wahałem się gdzie to napisać. Tu, czy Tobie na GG. > Wybrałem tą opcję, ponieważ to się tyczy KOMIS-u. > Tak, mam wiele do Twojej "tfurczości". Z tego co wiem to KOMIS nie > jest kółkiem poetyckim, a "wisienka" nie jest jedynym takim > przykładem.
No i co z tego, że KOMIS nie jest kółkiem poetyckim? Każdy może dawać opisy takie jak chce bez względu na to czy są one twórcze czy nie, a ja mam prawo do krytyki, nawet do bolesnej według niektórych.
> Pamiętasz to zdjęcie autobusu wspinającego się na tle > bloków? Tam już Phobos Tobie napisał jak powinien wyglądać opis (z > resztą w sandboxie jest napisane, że ma być treściwy).
I co z tego, że Phobos mi tak napisał? A czy Phobos to jakaś wyrocznia? Napisał mi jak powinien wyglądać opis i się z tym w pełni nie zgadzam.
> Pisząc, że 80% opisów jest dennych, to kolego, obrażasz innych > użytkowników (dziwne, że nie zareagowano na to).
Nie obrażam nikogo, tylko wyrażam swoją opinie na temat opisów, a nie osób.
> Tak jak Ty masz prawo do publikowania zdjęć z takimi opisami, tak ja > mam prawo do krytykowania tego. I wcale nie jestem pospolity i denny.
Ależ proszę Cię bardzo - krytykuj sobie. A ktoś tu napisał, że jesteś denny i pospolity? Bo jakoś nie widziałem nic takiego. A to, że mylisz opisy z ludźmi, to już Twój problem. Bo ja mogę napisać, że ktoś dał denny opis, mając jednocześnie pozytywne zdanie o danej osobie - więc to co napisałeś mija się z celem i jest co najmniej śmieszne.
> Tak, mam wiele do Twojej "tfurczości". Z tego co wiem to KOMIS nie > jest kółkiem poetyckim, a "wisienka" nie jest jedynym takim > przykładem. Pamiętasz to zdjęcie autobusu wspinającego się na tle > bloków? Tam już... ciach
Nie zgadzam się. Uważam, że im więcej "kontrowersyjnych" opisów tym przeglądanie zdjęć jest ciekawsze. Nie mam nic oczywiście do tradycyjnych opisów, ale ograniczanie tych, którzy chcą trochę inaczej jest błędem. Moim zdaniem "wisienka" itp opisy z luźniejszą formą, są oryginalne i wzbudzają moja sympatię.
-- 60 przez Zawadzkiego i Szafera to jedyne sensowne dla ludzi rozwiązanie.
Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...
wysłane przez
Luke_Police
163
> Sam dziś > siedziałem przez 15 minut i gapiłem się w zdjęcie gorączkowo > próbując coś wymyślić.
Mój rekord w tej kwestii wynosił coś koło 2 godzin :D. Może trudno w to uwierzyć, ale właśnie tak długo zajęły mi rozmyślania nad tym, jak sensownie zatytułować zdjęcie linii 61 na nowym moście nad Regalicą, aby nie wprowadzić oglądających w błąd, że most jest super nowy (czyli np. oddany do użytku wczoraj).
-- Szczecin, czy Wrocław - gdziekolwiek jestem, zawsze chętnie zajrzę na Komis :)
wysłane przez
Phobos
17
> Czepiasz się... Zacznij dodawać zdjęcia a przekonasz się > jaką mordęgą jest wymyślenie dobrego tytułu.
A nie można po prostu zatytułować "Pierwszy MAN w barwach Floating Garden na linii"? :-/
-- Specjalista ds. Przepływu Informacji
MEDIQA Sp. z o.o.Grupa SIGNAL IDUNA
Rzeczy niemożliwe robię od ręki. Cuda tylko w trzeci czwartek miesiąca.
wysłane przez Lukasy
> A nie można po prostu zatytułować "Pierwszy MAN w barwach > Floating Garden na linii"? :-/
Niektórzy (np. ja) mają problemy z wpadnięciem na banalny pomysł. Polonistka w technikum zawsze "wytykała" mi, że szukam dziury w całym i wymyślam jakieś udziwnienia :D
-- "Taniec z Gwiazdami"? Ani to taniec, ani z gwiazdami...
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
wysłane przez
Luke_Police
163
> > A nie można po prostu zatytułować "Pierwszy MAN w barwach > > Floating Garden na linii"?
To mogłoby sugerować niektórym, że to pierwsza liniowa służba tego autobusu, a podobno dzień wcześniej kursował na 61.
> Niektórzy (np. ja) mają problemy z wpadnięciem na banalny pomysł.
Jak widać, ja również należę do tych "niektórych".
-- Szczecin, czy Wrocław - gdziekolwiek jestem, zawsze chętnie zajrzę na Komis :)
wysłane przez mike_1994
> To mogłoby sugerować niektórym, że to pierwsza liniowa służba > tego autobusu, a podobno dzień wcześniej kursował na 61.
Pierwszy kurs miał na początku grudnia bodajże na A ;)
wysłane przez Boczek_Majowe
wysłane przez blagie
wysłane przez (użytkownik usunięty)
wysłane przez blagie
> Ale chyba jakość farb jest gorsza, Solarisy jednak lepiej > wyglądają.
Ciekaw jestem jak by się prezentowało Volvo B10MA w malowaniu "pływających ogrodów"?
> Ciekaw jestem jak by się prezentowało Volvo B10MA w malowaniu > "pływających ogrodów"?
No to już niedługo Twoja ciekawość zostanie zaspokojona. Było przecież info na Komisie, że jeden z autobusów marki Volvo został pomalowany w barwy "FG", więc na pewno niedługo wyjedzie i będzie można je zobaczyć na mieście.
-- darmol7 -> webbur2008 -> maciekos95
wysłane przez blagie
> Było przecież info na Komisie, że jeden z autobusów marki Volvo został > pomalowany w barwy "FG".
To musiałem przeoczyć tą informacje. No jestem bardzo ciekaw jak to będzie wyglądało. A wiadomo który Volviak został pomalowany w "FG"?
> A wiadomo który Volviak został pomalowany w "FG"?
A wyszukiwarka to nie działa? http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1230669389.news
moderator@mkm.szczecin.pl