Forum
I znowu ciasno na "siódemce"
wysłane przez (użytkownik usunięty)
wysłane przez lhb178 19
> Czy TS płaci niższe kary gdy wystawia na 7 solówki niż > gdyby tramwaj w ogóle nie wyjechał?
Niewyjazd jest chyba droższy od kary za mniejszy tabor, dochodzi do tego strata na kilometrach (zawsze za tę solówkę 58% zapłaty za skład dostaną, a tak by nie dostali nic).
-- Nächste Haltestelle: Waldschlösschen bei Buchholz
wysłane przez Luke_Police 163
> Niewyjazd jest chyba droższy od kary za mniejszy tabor, > dochodzi do tego strata na kilometrach (zawsze za tę solówkę > 58% zapłaty za skład dostaną, a tak by nie dostali nic).
To ja zapytam bardziej prywatnie i nieco obok tematu. Czy poza linią 6 w godziny wieczorne i dni wolne, jest jakaś sensowna możliwość wykorzystania liniowego pojedynczych wagonów T6A2D przez zajezdnię Golęcin?
Technik serwisu :)
wysłane przez lhb178 19
> To ja zapytam bardziej prywatnie i nieco obok tematu. Czy poza > linią 6 w godziny wieczorne i dni wolne, jest jakaś sensowna > możliwość wykorzystania liniowego pojedynczych wagonów T6A2D > przez zajezdnię Golęcin?
Nie bardzo, chyba żeby odpalić 6bis...
wysłane przez lukaszenko 16
> Nie bardzo, chyba żeby odpalić 6bis...
Gdyby odpalono 6bis ponownie, to wg mnie częstotliwość 6 powinno się zmniejszyć przynajmniej o połowę, a w miejsce dawnych kursów uruchomić 6bis, żeby na trasie Pomorzany - Ludowa była obecna częstotliwość. A na Gocław tramwaj co 15 - 20 minut to i tak dużo.
-- Robiła babcia na drutach, przejechał tramwaj i spadła...
wysłane przez Wojtek 24
> Gdyby odpalono 6bis ponownie, to wg mnie częstotliwość 6 powinno > się zmniejszyć przynajmniej o połowę, a w miejsce dawnych kursów > uruchomić 6bis, żeby na trasie Pomorzany - Ludowa była obecna > częstotliwość. A na Gocław tramwaj co 15 - 20 minut to i tak > dużo.
Albo uruchomić 6bis, ale na nowej trasie Pomorzany - Zajezdnia Golęcin.
wysłane przez lukaszenko 16
> Albo uruchomić 6bis, ale na nowej trasie Pomorzany - Zajezdnia > Golęcin.
Pomysł dobry. Tylko nie wiem czy nie byłoby zbyt dużo roboty z trójkątowaniem.
-- Robiła babcia na drutach, przejechał tramwaj i spadła...
wysłane przez BatiX 14
> Pomysł dobry. Tylko nie wiem czy nie byłoby zbyt dużo roboty z > trójkątowaniem.
No to jeszcze pomyśl o posiłkach, w trakcie których na Gocławiu są przetasowania w kolejności brygad i np. tłok w czasie zjazdów i wyjazdów. Do tego jeszcze skomunikowania 6 z jeżdżącą co 30 minut 102... Tramwaju nie puścisz z częstotliwością inną niż wielokrotności 12.
> Pomysł dobry. Tylko nie wiem czy nie byłoby zbyt dużo roboty z > trójkątowaniem.
No właśnie. W jeżeli Tatry nawet solowe miałyby korzystać z trójkąta, to pomysł odpada bo... Tatry mają zakaz wjazdu na trójkąt. Kilka razy zdarzyło się, że właśnie na trójkącie urywały się przewody między wózkami, a pudłem, więc od kilku już miesięcy Tatry zjeżdżają przez Gocław...
wysłane przez man1995 56
> No właśnie. W jeżeli Tatry nawet solowe miałyby korzystać z > trójkąta, to pomysł odpada bo... Tatry mają zakaz wjazdu na > trójkąt. Kilka razy zdarzyło się, że właśnie na trójkącie > urywały się przewody między wózkami, a pudłem, więc od kilku już > miesięcy Tatry zjeżdżają przez Gocław...
Jak zjeżdżają przez Gocław to czemu na 6 nie mogą jeździć?Czy akurat w tym wypadku chodzi o torowisko na Kolumba?
> Jak zjeżdżają przez Gocław to czemu na 6 nie mogą jeździć?
A no zjeżdżając mają nakazane zachować szczególną ostrożność na wystające z jezdni płyty i inne tego typu nieprzewidziane zjawiska przy torach. Natomiast na 6 nie jeżdżą po kilku poważnych awariach tych wagonów jakie się zdarzyły podczas kursowania na linii 6. Wagon #1210 cały czas stoi i czeka na części...
wysłane przez stoch
> Albo uruchomić 6bis, ale na nowej trasie Pomorzany - Zajezdnia > Golęcin.
Może być wtedy bałagan przed zajezdnią.
wysłane przez Wojtek 24
> Może być wtedy bałagan przed zajezdnią.
11 jeździła i żadnego bałaganu nie było. W końcu są wystarczające odstępy między następnymi kursami.
wysłane przez lhb178 19
> Gdyby odpalono 6bis ponownie, to wg mnie częstotliwość 6 powinno > się zmniejszyć przynajmniej o połowę, a w miejsce dawnych kursów > uruchomić 6bis, żeby na trasie Pomorzany - Ludowa była obecna > częstotliwość. A na Gocław tramwaj co 15 - 20 minut to i tak > dużo.
To tak w ramach poprawy komunikacji? A propos bywały skargi na tłok w 6 już od Golęcina, jak nie wcześniej.