Forum
Wyjątkowa promocja na brygadzie linii 79
wysłane przez SOLARIS1850
wysłane przez Waszka 82
Chyba jest błąd w tytule zdjęcia, ponieważ w tytule jest linia 79, a na zdjęciu na wyświetlaczu autobusu jest linia 72....
W tytule jest brygada linii 79, która wykonuje kursy na linii 72.
@opowiesciwobiektywie
wysłane przez MQ ?
W tytule jest brygada linii 79, która wykonuje kursy na linii 72.
Nie wiem, czy w czasach brygad wieloliniowych można jeszcze mówić o tym, że to jest brygada którejś linii. Numery brygad pełnią raczej funkcję porządkową. Czy brygada o numerze 059-03, która nie wykonuje ani jednego kursu na linii 59, jest brygadą linii 59?
wysłane przez fan004 86
Nie wiem, czy w czasach brygad wieloliniowych można jeszcze mówić o tym, że to jest brygada którejś linii. Numery brygad pełnią raczej funkcję porządkową.
Ja bym powiedział, że mimo iż w tytule faktycznie błędu nie ma, to bardziej naturalnym byłoby sformułowanie "Wyjątkowa promocja na linii 72". Nie każdy pamięta, że obsługa tej linii jest połączona z 79.
#TramwajemPoŚwiecie
wysłane przez Alex Simulations 43
Ja bym powiedział, że mimo iż w tytule faktycznie błędu nie ma, to bardziej naturalnym byłoby sformułowanie "Wyjątkowa promocja na linii 72". Nie każdy pamięta, że obsługa tej linii jest połączona z 79.
Gdyby była to większość kursów, lub tylko linia 72, to bym tak napisał. Aczkolwiek ta brygada przez większość czasu jeździ na linii 79.
wysłane przez bartez 336
Gdyby była to większość kursów, lub tylko linia 72, to bym tak napisał. Aczkolwiek ta brygada przez większość czasu jeździ na linii 79.
Ale na zdjęciu jest kurs na 72 więc tytuł taki kontrowersyjny.
"W Piśmie nie napisano: nie będziesz wciskał gazu do deski.":D
wysłane przez MlodyS53 81
Lecz nazwa brygady to 079/04, więc w czym problem?
Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.
wysłane przez bartez 336
Lecz nazwa brygady to 079/04, więc w czym problem?
Jak podpiszę któreś swoje zdjęcie, że jedzie np. Solaris na linii 401/2 to też będzie ok?
wysłane przez Alex Simulations 43
Jak podpiszę któreś swoje zdjęcie, że jedzie np. Solaris na linii 401/2 to też będzie ok?
Czy ja napisałem Promocja na 79/4?
wysłane przez bartez 336
Czy ja napisałem Promocja na 79/4?
Tak pośrednio to tak.
Obecnie jest bardzo dużo możliwości, żeby tak kreatywnie opisywać zdjęcia.
A czy poprawiony tytuł jest jakiś zły?
A poza tym bardzo ładne zdjęcie i więcej takich proszę.
wysłane przez MQ ?
Pozwoliłem sobie zmienić ten tytuł. Za 10 lat nikt nie będzie pamiętał, co autor miał na myśli.