Forum

150 lat komunikacji miejskiej i 145 lat tramwaju

Czy planowane są jakiekolwiek uroczystości w związku z dwiewa okrągłymi rocznicami, które w tym roku przypadają? Mamy bowiem 150 lat komunikacji miejskiej we wrześniu i 145 lat tramwaju w sierpniu. Czy miasto lub Stowarzyszenia cokolwiek planują?
1
Tramwajarz napisał(a):
Czy planowane są jakiekolwiek uroczystości w związku z dwiewa okrągłymi rocznicami, które w tym roku przypadają? Mamy bowiem 150 lat komunikacji miejskiej we wrześniu i 145 lat tramwaju w sierpniu. Czy miasto lub Stowarzyszenia cokolwiek planują?

Że co mamy? Rocznicę 145 lat komunikacji miejskiej w Szczecinie i tylko tyle (a raczej aż tyle!). Skoro w 2022 roku była rocznica 125 lat tramwaju elektrycznego, to w 2024 roku chyba jednak kolejnej w miarę okrągłej nie będzie. Rocznica powojennej komunikacji to także nie w tym roku.
4
Pepe napisał(a):
Że co mamy? Rocznicę 145 lat komunikacji miejskiej w Szczecinie i tylko tyle (a raczej aż tyle!). Skoro w 2022 roku była rocznica 125 lat tramwaju elektrycznego, to w 2024 roku chyba jednak kolejnej w miarę okrągłej nie będzie. Rocznica powojennej komunikacji to także nie w tym roku.

Z tym 150-leciem to mój błąd w rachubie. Chodziło mi o 145 lat systemu tramwajowego - 23 sierpnia 1879 r. na ulice wyjechał pierwszy tramwaj. W 2019 r. obchodziliśmy 140. rocznicę.
Post został wyedytowany przez administratora lub moderatora.
Tramwajarz napisał(a):

Była możliwość zagłosowania na imprezę 145-lecia Komunikacji Miejskiej w SBO, Ale nie wiadomo na czym stanęło.

#788 Ponad Życie
Solarisami jeździ się lepiej niż pociągami
Tosiek napisał(a):
Była możliwość zagłosowania na imprezę 145-lecia Komunikacji Miejskiej w SBO, Ale nie wiadomo na czym stanęło.

Wystarczy sprawdzić podsumowanie głosowania i można przeczytać, że w SBO dla obszaru Osiedla Słonecznego i Majowego wygrały dodatkowe zajęcia dla przedszkolaków z liczbą 440 głosów. Festyn z okazji 145-lecia komunikacji miejskiej w Szczecinie zdobył jedynie 130 głosów, zajmując czwarte (jednocześnie ostatnie miejsce) dla tego obszaru.
Post został wyedytowany przez autora.
2
Mcarkcel napisał(a):
Wystarczy sprawdzić podsumowanie głosowania i można przeczytać, że w SBO dla obszaru Osiedla Słonecznego i Majowego wygrały dodatkowe zajęcia dla przedszkolaków z liczbą 440 głosów. Festyn z okazji 145-lecia komunikacji miejskiej w Szczecinie zdobył jedynie 130 głosów, zajmując czwarte (jednocześnie ostatnie miejsce) dla tego obszaru.

To na pierwszy rzut oka wygląda, że zarejestrowanych użytkowników Serwisu Komis jest więcej. A ilu jest niezarejestrowanych jeszcze. Nie kojarzę dużej reklamy wydarzenia przez strony miłośnicze, czy prywatne posty miłośników na swoich profilach w portalach społecznościowych (sam z niewymuszonej woli zachęciłem na swojej tzw. ścianie do głosowania). Wniosek jest taki, że jeśli sami miłośnicy nie zagłosowali za projektem, a osoby tzw. decyzyjne w środowisku miłośniczym nie rozpropagowały miłośniczego projektu to szczecińskie MKM-y nie zasłużyły na Festyn i przez następne lata mogą się z jakimkolwiek festynem miłośniczym na własne życzenie pożegnać.

Штирлиц
2
kajetansz napisał(a):
[ciach!]

Ja już nie pamiętam dokładnie, ale coś mi nie pasowało w kosztach projektu i z premedytacją nie zagłosowałem na tę imprezę. Szukałem i nie widzę opisu projektu.

Obecnie: Specjalista ds. zadowalania pasażerów w SPA Dąbie, właściciel dwóch sklepów spożywczych ;)
Dawniej: Specjalista ds. transportu Follow me! ;)
Post został wyedytowany przez autora.
1
Cezar007 napisał(a):
Ja już nie pamiętam dokładnie, ale coś mi nie pasowało w kosztach projektu i z premedytacją nie zagłosowałem na tę imprezę. Szukałem i nie widzę opisu projektu.

Wzorowy MKM. 💙

Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.
2
Tosiek napisał(a):

Stanęło na tym że przegrali z przedszkolem na dodatkowe zajęcia.

Diabeu z Golęcina
Post został wyedytowany przez administratora lub moderatora.
Tramwajarz napisał(a):
Czy miasto lub Stowarzyszenia cokolwiek planują?

Możesz wstąpić w szeregi STMKM i zorganizować wydarzenie. Pozyskać środki finansowe, odpowiednie zgody i formalności, wynająć firmę sprzątająca, firmę z toaletami, nagłośnienie, załatwić przyłącza do prądu, podpisać umowy i wziąć na siebie odpowiedzialność organizatora. Wszystko przed Tobą 😉

Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.
1
MlodyS53 napisał(a):
Możesz wstąpić w szeregi STMKM i zorganizować wydarzenie. Pozyskać środki finansowe, odpowiednie zgody i formalności, wynająć firmę sprzątająca, firmę z toaletami, nagłośnienie, załatwić przyłącza do prądu, podpisać umowy i wziąć na siebie odpowiedzialność organizatora. Wszystko przed Tobą 😉

Niestety z powodu obowiązków zawodowych i rodzinnych nie jestem w stanie tego dokonać, ale mam inny pomysł. Obchody internetowe, na mojej stronie. Obmyślam plan.