Forum

Komunikacja miejska na finał regat TTSR

W związku z organizacją finału regat The Tall Ships Races 2024 w dniach od 29 lipca do 5 sierpnia wprowadzone zostaną zmiany w funkcjonowaniu komunikacji miejskiej.

wysłane przez Lisek1407 1

Co do fenomenu linii 859 uważam, że jest trochę bez sensu. Trasa linii 859 to jest zwyczajnie skrócony wariant linii 107, więc ja bym zrobił w ten sposób, że bym zmienił te oznaczenie na 807. Sama linia bardziej się dubluje ze 107 niż z 59.
Zastanawia mnie dlaczego takie a nie inne oznaczenie. Czyżby to miało związek z pętlą przy Szosie Polskiej?

wysłane przez Wojtek 24

Lisek1407 napisał(a):
Sama linia bardziej się dubluje ze 107 niż z 59.

A pasażerowie widząc na wyświetlaczu "859 Szosa Polska" będą myśleli, że dojadą tą linią na Robotniczą.
1
Wojtek napisał(a):
A pasażerowie widząc na wyświetlaczu "859 Szosa Polska" będą myśleli, że dojadą tą linią na Robotniczą.

O to właśnie chodzi, takie oznaczenie jest mylące dlatego lepiej byłoby oznaczyć linię jako 807 moim zdaniem.
Lisek1407 napisał(a):
Co do fenomenu linii 859 uważam, że jest trochę bez sensu. Trasa linii 859 to jest zwyczajnie skrócony wariant linii 107, więc ja bym zrobił w ten sposób, że bym zmienił te oznaczenie na 807. Sama linia bardziej się dubluje ze 107 niż z 59.

Z kolei 807 będzie mylnie kojarzone z linią za tramwaj.
7
LagunaGrandtour napisał(a):

To w takim razie D07. Żadna to linia zastęcza, więc oznaczenie jako dodatek chyba najlepsze.
No ale D07 też jest już kojarzone z linią na cmentarz w okresie Wszystkich Świętych.
6
No ale D07 też jest już kojarzone z linią na cmentarz w okresie Wszystkich Świętych.

Będziemy się teraz ścigać w znajdowaniu skojarzeń z różnymi liniami? To proszę bardzo. Linia TSR i jest po problemie. Wyświetlacze w autobusach wyświetlają trzy liczby, to wyświetlą też trzy litery.
1
Toś teraz poleciał z tym TSR. Zwróć uwagę, że linia nawet nie podjeżdża bezpośrednio pod miejsce imprezy. Nie musimy się prześcigać, wystarczyło zwiększyć częstotliwość 107-emki z nowym wariantem trasy, zamiast tworzyć kolejny niespójny numerek z trasą.
11
Toś teraz poleciał z tym TSR. Zwróć uwagę, że linia nawet nie podjeżdża bezpośrednio pod miejsce imprezy. Nie musimy się prześcigać, wystarczyło zwiększyć częstotliwość 107-emki z nowym wariantem trasy, zamiast tworzyć kolejny niespójny numerek z trasą.

Problem w tym że nawet jakbyś miał napisane 107 Szosa Polska to i tak byłyby wąty, że ojezu, jezu tam było napisane 107. Ja chcę do Polic!!!

Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.
4
mrstahuu napisał(a):
Będziemy się teraz ścigać w znajdowaniu skojarzeń z różnymi liniami? To proszę bardzo. Linia TSR i jest po problemie. Wyświetlacze w autobusach wyświetlają trzy liczby, to wyświetlą też trzy litery.

Proszę ciebie, po co takie dziwne wymysły? Najrozsądniejszym pomysłem jest to, co zaproponował Bartek, czyli zwiększyć częstotliwość 107ki i wgrać skrócony wariant do Szosy Polskiej. Komunikat jest dostępny na tyle wcześnie, że kto będzie chciał, kto jest ogarnięty, to zapozna się. Informacja będzie przekazywana między pasażerami, między znajomymi, między członkami rodziny, itp.

Nie oszukujmy się, że cokolwiek byłoby na wyświetlaczu, to i tak będzie milion pytań, bo pasażerowie nie czytają wyświetlacza.

Prosty przykład: dojeżdżając do końcowego i mając zjazd, ustawiam "DO ZAJEZDNI", to i tak potrafią wsiadać.
Post został wyedytowany przez autora.
9

No to linia 801, jedynie pasażer nie dojechałby na Ludgardy.

wysłane przez t105n  49

Naprawdę wierzycie, że przeciętny pasażer tak dokładnie kojarzy numerki?
I tak będą zamęczać kierowców pytaniami, którędy jedzie.
4

Jak się nie mylę już pojawiła się linia 808 w sylwestra 2019 roku jako dodatek linii 108 i nikt (chyba) nie doszukiwał się skojarzeń, że często 808 się pojawia jako "zatramwaj".
1

wysłane przez Tramwajarz 0

Nigdzie nie znalazłem informacji o linii turystycznej 0. Będzie zawieszona na czas TTSR?

wysłane przez MQ ?

Tramwajarz napisał(a):
Nigdzie nie znalazłem informacji o linii turystycznej 0. Będzie zawieszona na czas TTSR?

https://www.mkm.szczecin.pl/informacje/1720073390/rusza-zerowka

wysłane przez fan004 86

Tramwajarz napisał(a):

Było w komunikacje ZDiTM (udostępnionym przez MQ na Komisie) i encyklopedii. Coś słabo szukałeś. ;P

#TramwajemPoŚwiecie

wysłane przez Tramwajarz 0

fan004 napisał(a):
Było w komunikacje ZDiTM (udostępnionym przez MQ na Komisie) i encyklopedii. Coś słabo szukałeś. ;P

Żeby było śmieszniej, czytałem ten komunikat, ale chyba żem oślepł...
6

wysłane przez Tosiek 16

Łudziłem się że 6 zostanie puszczona do Potulickiej na czas zamknięcia Jana z Kolna, dobrze znanym nam objazdem (Dubois, Parkowa, Matejki, Plac Hołdu Pruskiego, Żołnierza Polskiego) albo jeszcze Z podjazdem do Rodła.
Ale rozumiem decyzję że 6 zostanie zawieszona Bo na Potulickiej nie byłoby już zwyczajnie miejsca.

#788 Ponad życie
Serdeczny Palec dla PKP