Forum

Debiut #10862

W sobotę na zadaniach 244/1 i 224/1 zadebiutował Solaris Urbino 12 10862.

wysłane przez Pan Solaris 12

Czy #10839 w ogóle wyjedzie czy jest przeznaczony na części?

#788 Ponad Życie
Solarisami jeździ się lepiej niż pociągami
1

wysłane przez MlodyS53 81

Pan Solaris napisał(a):

Wyjechał. Przynajmniej dzisiaj go widziałem :)

Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.

wysłane przez Karton_03 101

Pan Solaris napisał(a):

Został nowym holownikiem.

Na całym świecie źle się dzieje, koledzy...
1

wysłane przez Pan Solaris 12

Karton_03 napisał(a):
Został nowym holownikiem.

Ja jako największy fanatyk Solarisa w mieście jestem bardzo ale to bardzo pozytywnie zaskoczony taką informacją, Szczecin po raz kolejny ma kolejny jedyny taki przypadek jeżeli chodzi o pojazdy techniczne.
Najpierw pogotowie techniczne Volvo B10MA czyli 100 A teraz pogotowie techniczne w postaci Solarisa.

#788 Ponad Życie
Solarisami jeździ się lepiej niż pociągami

wysłane przez lukaszenko 16

Pan Solaris napisał(a):
JNajpierw pogotowie techniczne Volvo B10MA czyli 100 A teraz pogotowie techniczne w postaci Solarisa.

To akurat była częsta praktyka w całej Polsce jeśli chodzi o przerabianie przegubów na holowniki z prostego względu - miały napęd na drugą oś i można je było przerobić i przerejestrować na holownik. Obecnie taki układ nie przejdzie bo przegubowce są napędzane na 3 oś, poza tym pojazdem członowym nie możesz holować innego pojazdu. I teraz robi się problem chociażby dla SPAK, bo albo robimy chałę i targamy wozy solówką jak PKS albo inwestujemy w końcu w porządny holownik i do tego jakiegoś busika(vide SPAD) żeby nie latać klamotem do wymiany żarówki czy dolewki płynu.
7

wysłane przez maciekos95 3

lukaszenko napisał(a):
To akurat była częsta praktyka w całej Polsce jeśli chodzi o przerabianie przegubów na holowniki [...]

Tak, ale w zdecydowanej większości przypadków były to Ikarusy. Zdaje się, że nikt inny (poza SPAK) nie zdecydował się na przerobienie w ten sposób pojazdu marki Volvo. Więc jest to jedyny w Polsce (a może i na świecie) taki holownik.
2

wysłane przez Wiktor 0

Teoretycznie zadebiutował on na 244/1
2

wysłane przez Lisek1407 1

Wiktor napisał(a):
Teoretycznie zadebiutował on na 244/1

Słuszna uwaga. W weekendy autobus obsługujący linię 224 najpierw pojawia się na zadaniu 244/1, bo jest łączenie. Więc autor popełnił mały błąd.

"Siatka komunikacji nocnej w tym mieście przestarzała jak tabor Tramwajów Szczecińskich"
Post został wyedytowany przez administratora lub moderatora.
2

wysłane przez mrstahuu 0

Lisek1407 napisał(a):
Słuszna uwaga. W weekendy autobus obsługujący linię 224 najpierw pojawia się na zadaniu 244/1, bo jest łączenie. Więc autor popełnił mały błąd.

Ja tam żadnego łączenia między 224 i 244 nie widzę. Jest tylko w dni powszednie - ale z 226.

wysłane przez Majlo2016 33

mrstahuu napisał(a):
Ja tam żadnego łączenia między 224 i 244 nie widzę. Jest tylko w dni powszednie - ale z 226.

Łączenia nie wynikają tylko z ZDiTM-owych rozkładów.
11