Forum
Jedziemy bez koła
W czwartek (13 marca) na kursie 6/1 z godziny 11:29 (pętla „Pomorzany”) doszło do uszkodzenia mechanicznego (oberwana część osi z kołem) w pierwszym wózku, w drugim wagonie składu T6A2D 203+212.
wysłane przez
Pan Solaris
10
Mimo że nikt się tym nie przejmie.
#788 Ponad Życie
Solarisami jeździ się lepiej niż pociągami
wysłane przez
3058 król szos
−2
Ale jak nasza władza woli budować nowe trasy to już nie do nas należy ten problem
wysłane przez
mrstahuu
0
wysłane przez
Pepe
254
Mnie tylko zastanawia, jak tramwaj mógł przejechać pół miasta bez koła, jak rozumiem ryjąc wózkiem po nawierzchni?
Nie, na szczęście (hmmm) uszkodzeniu uległo koło ustawione jako drugie w wózku (za hamulcem szynowym). Gdyby było to pierwsze, daleko by nie zajechał.
wysłane przez
iamsikorel
0
Mnie tylko zastanawia, jak tramwaj mógł przejechać pół miasta bez koła, jak rozumiem ryjąc wózkiem po nawierzchni?
Jak widać po stanie nawierzchni, nie opierał się jakoś mocno na podłożu. Problem mógł się zacząć od płyt na Dubois.
wysłane przez
mrstahuu
0
Jak widać po stanie nawierzchni, nie opierał się jakoś mocno na podłożu. Problem mógł się zacząć od płyt na Dubois.
Pytanie czemu w ogóle tramwaj nie został na Pomorzanach? Motorniczy nie zauważył, że odpadło mu koło? Wagon nie szaleje w takiej sytuacji? Wyobrażam sobie, że wykrywa cały czas poślizg, czy coś?
wysłane przez
iamsikorel
0
Pytanie czemu w ogóle tramwaj nie został na Pomorzanach? Motorniczy nie zauważył, że odpadło mu koło? Wagon nie szaleje w takiej sytuacji? Wyobrażam sobie, że wykrywa cały czas poślizg, czy coś?
Po zgłoszeniu pasażera i weryfikacji przez motorniczego wagon dostał zakaz dalszej jazdy od NR. A jak się może zachowywać wagon w takiej sytuacji , niech podpowiedzą koledzy motorniczowie.
wysłane przez
lhb178
20
Wagon nie szaleje w takiej sytuacji? Wyobrażam sobie, że wykrywa cały czas poślizg, czy coś?
Zestaw kołowy, nawet bez jednego koła i fragmentu osi, zapewne się obracał. Silnik też, więc jaki poślizg?
wysłane przez
KMSzczecin
11
[...]doszło do uszkodzenia mechanicznego (oberwana część osi z kołem) w drugim wózku, w pierwszym wagonie[...]
A nie w pierwszym wózku drugiego wagonu? Z tego co widzę, zgubę zaliczył 212.
Nie pytaj mnie o nic, wiem tyle co ty ;)
wysłane przez
Mareczek
6
A nie w pierwszym wózku drugiego wagonu? Z tego co widzę, zgubę zaliczył 212.
Poprawione.
Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids