Forum
Komunikacja miejska na Juwenalia
W związku z organizacją Juwenaliów 2025, w noce od 22/23 maja do 24/25 maja wprowadzone zostaną zmiany w funkcjonowaniu komunikacji miejskiej.
wysłane przez
Waszka
84
@opowiesciwobiektywie
wysłane przez
iamsikorel
0
Kolejna miejska impreza, kolejne ogłoszenie o kursowaniu taboru przegubowego na liniach nocnych, kolejny raz PKS lekceważy komunikat. Konsekwencje zaniedbań? Zapewne żadne. Jednak gorąco liczę, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu. Czy tak musi być?
Konsekwencją jest kara umowna wg. karomierza.
wysłane przez
Ferrix
8
Konsekwencją jest kara umowna wg. karomierza.
Albo niska (lub tzw. martwy przepis), albo PKS jest bogate, skoro kolejny raz musi być nałożona...
STMKŻ
wysłane przez
iamsikorel
0
Albo niska (lub tzw. martwy przepis), albo PKS jest bogate, skoro kolejny raz musi być nałożona...
Stawki kar umownych można znaleźć w zakładce zamówienia publiczne na stronie ZDiTM, w zakładce dotyczącej przetargu wygranego przez PKS.
wysłane przez
antonioo.mkm
−2
A może nawet w juwenalia solówka była w pełni wystarczająca mimo zaleceń ZDiTMU o puszczaniu w tym okresie na owe linie autobusu przegubowego, dlatego PKS zdecydował się o puszczeniu solówek?
Jak ktoś wie ile mniejwięcej osób jeździło wtedy nockami na których w okresie juwenali był wymagany przegub to niech napisze ;)
wysłane przez
Man ng
25
A może nawet w juwenalia solówka była w pełni wystarczająca mimo zaleceń ZDiTMU o puszczaniu w tym okresie na owe linie autobusu przegubowego, dlatego PKS zdecydował się o puszczeniu solówek?
Jak ktoś wie ile mniejwięcej osób jeździło wtedy nockami na których w okresie juwenali był wymagany przegub to niech napisze ;)
Wątpię, że dyspozytor PKSu przewiduje przyszłość. ;)
wysłane przez
antonioo.mkm
−2
Wątpię, że dyspozytor PKSu przewiduje przyszłość. ;)
Można było to stwierdzić na podstawie zeszłych lat.
wysłane przez
LagunaGrandtour
126
wysłane przez
Michal
2
Kolejna miejska impreza, kolejne ogłoszenie o kursowaniu taboru przegubowego na liniach nocnych, kolejny raz PKS lekceważy komunikat. Konsekwencje zaniedbań? Zapewne żadne. Jednak gorąco liczę, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu. Czy tak musi być?
U mnie pod domem codziennie przejeżdża 522 i właściwie zawsze kiedy go widzę jest to przegub mimo, że jedzie kilka osób. ;)
Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...
wysłane przez
MlodyS53
81
U mnie pod domem codziennie przejeżdża 522 i właściwie zawsze kiedy go widzę jest to przegub mimo, że jedzie kilka osób. ;)
Bo łączenia z liniami pracowniczymi 😉
Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.
wysłane przez
man1995
59
Bo łączenia z liniami pracowniczymi 😉
Jeden tak, drugi nie 😜