Forum

Komunikacja miejska na Juwenalia

W związku z organizacją Juwenaliów 2025, w noce od 22/23 maja do 24/25 maja wprowadzone zostaną zmiany w funkcjonowaniu komunikacji miejskiej.

wysłane przez Waszka 84

Kolejna miejska impreza, kolejne ogłoszenie o kursowaniu taboru przegubowego na liniach nocnych, kolejny raz PKS lekceważy komunikat. Konsekwencje zaniedbań? Zapewne żadne. Jednak gorąco liczę, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu. Czy tak musi być?

@opowiesciwobiektywie
7

wysłane przez iamsikorel 0

Waszka napisał(a):
Kolejna miejska impreza, kolejne ogłoszenie o kursowaniu taboru przegubowego na liniach nocnych, kolejny raz PKS lekceważy komunikat. Konsekwencje zaniedbań? Zapewne żadne. Jednak gorąco liczę, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu. Czy tak musi być?

Konsekwencją jest kara umowna wg. karomierza.
4

wysłane przez Ferrix 8

iamsikorel napisał(a):
Konsekwencją jest kara umowna wg. karomierza.

Albo niska (lub tzw. martwy przepis), albo PKS jest bogate, skoro kolejny raz musi być nałożona...

STMKŻ
Post został wyedytowany przez autora.
1

wysłane przez iamsikorel 0

Ferrix napisał(a):
Albo niska (lub tzw. martwy przepis), albo PKS jest bogate, skoro kolejny raz musi być nałożona...

Stawki kar umownych można znaleźć w zakładce zamówienia publiczne na stronie ZDiTM, w zakładce dotyczącej przetargu wygranego przez PKS.

wysłane przez antonioo.mkm −2

Ferrix napisał(a):

A może nawet w juwenalia solówka była w pełni wystarczająca mimo zaleceń ZDiTMU o puszczaniu w tym okresie na owe linie autobusu przegubowego, dlatego PKS zdecydował się o puszczeniu solówek?
Jak ktoś wie ile mniejwięcej osób jeździło wtedy nockami na których w okresie juwenali był wymagany przegub to niech napisze ;)

wysłane przez Man ng 25

antonioo.mkm napisał(a):
A może nawet w juwenalia solówka była w pełni wystarczająca mimo zaleceń ZDiTMU o puszczaniu w tym okresie na owe linie autobusu przegubowego, dlatego PKS zdecydował się o puszczeniu solówek?
Jak ktoś wie ile mniejwięcej osób jeździło wtedy nockami na których w okresie juwenali był wymagany przegub to niech napisze ;)

Wątpię, że dyspozytor PKSu przewiduje przyszłość. ;)
3

wysłane przez antonioo.mkm −2

Man ng napisał(a):
Wątpię, że dyspozytor PKSu przewiduje przyszłość. ;)

Można było to stwierdzić na podstawie zeszłych lat.
A to dyspozytor jeździł co rok i sprawdzał napełnienie? PKS jeździ pod siatką ZDiTM, więc ma się stosować do zaleceń organizatora, a nie własnych widzimisię. Dostają za to spora kasę.
10

wysłane przez Michal 2

Waszka napisał(a):

U mnie pod domem codziennie przejeżdża 522 i właściwie zawsze kiedy go widzę jest to przegub mimo, że jedzie kilka osób. ;)

Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...

wysłane przez MlodyS53 81

Michal napisał(a):
U mnie pod domem codziennie przejeżdża 522 i właściwie zawsze kiedy go widzę jest to przegub mimo, że jedzie kilka osób. ;)

Bo łączenia z liniami pracowniczymi 😉

Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.

wysłane przez man1995 59

MlodyS53 napisał(a):
Bo łączenia z liniami pracowniczymi 😉

Jeden tak, drugi nie 😜
3