Forum
Przegubowo na linii 69, efekt zakupów pojazdów używanych
wysłane przez
Pan Solaris
4
A takie pytanie od kiedy zaprzestano puszczania przegubów na 69? Mimo że w podczas pierwszych dwóch fal Covidu były przeguby, z resztą w ów czas na brygadach SPAKu przypisanych do obsługi Taborem MAXI nie było weekendu bez obsługi przez przeguby, Sam nawet na dzielnicy co nieco połapałem.
wysłane przez
Burdziq
5
Jeszcze ponad 20 lat temu na 69 przeguby były codziennie, Były Ikarusy, Volvo używane MANy aż po Solarisy.
Solarisy ponad 20 lat temu? W Szczecinie? Może ja o czymś nie wiem?
Solarisy ponad 20 lat temu? W Szczecinie? Może ja o czymś nie wiem?
Akurat to wymieniłem chronologicznie co jeździło.
wysłane przez
Karton_03
104
Solarisy ponad 20 lat temu? W Szczecinie?
SPAD miał wtedy dwa U12 II generacji - 2551 i 2552, oba z rocznika 2005. To były pierwsze Solarisy w Szczecinie.
Na całym świecie źle się dzieje, koledzy...
wysłane przez
Mcarkcel
5
SPAD miał wtedy dwa U12 II generacji - 2551 i 2552, oba z rocznika 2005.
Mimo wszystko, chyba jednak nie o to chodziło. Pierwsze przegubowe Solarisy wyjechały na szczecińskie ulice dopiero trzy lata później.
wysłane przez
Burdziq
5
SPAD miał wtedy dwa U12 II generacji - 2551 i 2552, oba z rocznika 2005. To były pierwsze Solarisy w Szczecinie.
Wiem, ale tam była mowa o przegubach i to w zupełnie innej części miasta.
wysłane przez
Pepe
267
Wiem, ale tam była mowa o przegubach i to w zupełnie innej części miasta.
Ale pałki nie przeginaj. Dużo możemy zarzucić twórcy tego bezsensownego wątku, ale faktycznie autobusy były wymienione chronologicznie, bo tak się tam pojawiały.
wysłane przez
Mareczek
8
A takie pytanie od kiedy zaprzestano puszczania przegubów na 69? Sam nawet na dzielnicy co nieco połapałem.
Nie wiem czy przegubowce skończyły erę wraz ze zmianą rozkładu jazdy w 2012 roku? Stary rozkład zakładał 3 brygady w szczycie co 8 minut i jeden pojazd co 24 poza szczytem - i tutaj z reguły jeździł przegubowiec. Potem weszła zmiana, gdzie zmieniono częstotliwość na 10-15 minut w robocze + wieczorne łączenia z 51 przy f-20.
Intergalactic Proton Powered Electrical Tentacled Advertising Droids