Forum
Szczecin nie kupi tramwajów używanych i skupia się na nowym taborze
Prezes Tramwajów Szczecińskich zdradza nam, że przewoźnik jednak nie będzie inwestował w tabor używany i skupi się tylko na zakupie nowych tramwajów. Na razie spółka celuje w 20 wagonów, choć nie ma na to zapewnionego finansowania. Wycofanie wysokiej podłogi ze szczecińskich ulic odsunie się więc w czasie.
wysłane przez
mrstahuu
1
maventplan.pl
wysłane przez
wolvo1565
27
Wyśmienicie. Czyli szykuje się kolejne 10 lat z Tatrami.
10? Optymistycznie powiedziane 😉😉
wysłane przez
t105n
50
10? Optymistycznie powiedziane 😉😉
Nie po to modernizowano Tatry, żeby je po 10 latach wycofywać. Obstawiam, że niektóre dożyją nawet 2040 roku.
wysłane przez
Pepe
277
Nie po to modernizowano Tatry, żeby je po 10 latach wycofywać. Obstawiam, że niektóre dożyją nawet 2040 roku.
Ale my cały czas piszemy o T6A2D. ;)
wysłane przez
SirMotorniczy_91
−1
Wyśmienicie. Czyli szykuje się kolejne 10 lat z Tatrami.
Nie ma co narzekać 😉 Może dla pasażera jest czy będzie dalej uciążliwe, ale technicznie (według mnie) są o wiele lepsze w prowadzeniu i nie są aż tak nafaszerowane jak kotlet mielony serem elektroniką jak "Kocury" czy "ModerGruzy".
wysłane przez
mrstahuu
1
[…] ale technicznie (według mnie) są o wiele lepsze w prowadzeniu i nie są aż tak nafaszerowane jak kotlet mielony serem elektroniką jak "Kocury" czy "ModerGruzy".
Czyli rozumiem, że to jest powód dla którego należy trzymać 40-letnie wysokopodłogowe pojazdy do których nie ma szans wsiąść osoba na wózku?
Dodatkowo, gdzieś czytałem że dokonano analizy i czas wymiany pasażerskiej w tramwaju z niską podłogą jest znacznie krótszy, niż w wysoko-podłogowym.
maventplan.pl
wysłane przez
Majlo2016
41
Dodatkowo, gdzieś czytałem że dokonano analizy i czas wymiany pasażerskiej w tramwaju z niską podłogą jest znacznie krótszy, niż w wysoko-podłogowym.
Naprawdę komuś do tego była potrzebna analiza? xD
wysłane przez
mrstahuu
1
Naprawdę komuś do tego była potrzebna analiza? xD
Wiesz, urzędasy wszystko muszą mieć naukowo udowodnione i wpisane w dokumentację, wraz z całym elaboratem na ten temat.
maventplan.pl
wysłane przez
SirMotorniczy_91
−1
Czyli rozumiem, że to jest powód dla którego należy trzymać 40-letnie wysokopodłogowe pojazdy do których nie ma szans wsiąść osoba na wózku?
Dlatego nadpisałem, że w kwestii pasażera wsiadanie czy wysiadanie z takiego wagonu jest uciążliwe. 🙂