Forum
Powrót autobusów na Milczańską
wysłane przez
Lisek1407
3
"Siatka komunikacji nocnej w tym mieście przestarzała jak tabor Tramwajów Szczecińskich"
wysłane przez
MQ
?
Podobno otwarcie tego skrzyżowania ma jednocześnie oznaczać przywrócenie ruchu samochodów na całej długości i niby wszystko dobrze, ale po co w takim razie ciągle ten objazd dla 523, 524 i 529?
Dziura przy Ornamencie wyklucza przejazd w jednym kierunku, dlatego objazd jest utrzymany.
Objazd na Orawskiej
wysłane przez
antonioo.mkm
18
^_^
wysłane przez
man1995
59
Moim zdaniem odcinek trasy od Orawskiej mógłby zostać, lecz nie w formie objazdu lecz jako wariantowa trasa linii 53. Naprzykład w dni szkolne, w porach gdzie lekcje się zaczynają i kończą mógłby taki podjazd być. Nie wiem szczerze jak wyglądało tam w dni szkolne zapotrzebowanie na dojazd do tej szkoły, lecz jak było wystarczające to myślę że takie rozwiązanie byłoby OK. A wy co sądzicie na ten temat? 🤔
300 metrów do przystanku „Dunikowskiego”, bez sensu.
wysłane przez
Mcarkcel
7
Moim zdaniem odcinek trasy od Orawskiej mógłby zostać, lecz nie w formie objazdu lecz jako wariantowa trasa linii 53. Naprzykład w dni szkolne, w porach gdzie lekcje się zaczynają i kończą mógłby taki podjazd być. Nie wiem szczerze jak wyglądało tam w dni szkolne zapotrzebowanie na dojazd do tej szkoły, lecz jak było wystarczające to myślę że takie rozwiązanie byłoby OK. A wy co sądzicie na ten temat? 🤔
Jak od soboty kierowcy wrócą do "normalnego" parkowania na Orawskiej, to żaden autobus się tam nie wciśnie. A swoją drogą przez wiele lat stały tam słupki, żeby kierowcy nie skracali sobie trasy.
wysłane przez
antonioo.mkm
18
Jak od soboty kierowcy wrócą do "normalnego" parkowania, to żaden autobus się nie wciśnie.
Zapomniałem o tym. Ale racja, przy takim „normalnym” parkowaniu to ciężko żeby jakikolwiek większy pojazd się tam przecisnął. Wiecie może czy straż miejska interweniowała już tam ze względu na parkowanie?
Jako ciekawostkę powiem że na ulicy Maczka z parkowaniem jest podobny problem. Jest tak mało miejsc parkingowych że kierowcy zaczęli parkować na ulicy. Często widziałem jak wracałem 88 do domu jak mijający się kierowcy musieli wykonywać akrobacje żeby poprostu się minąć. Nie dawno miałem też sytuację że wracałem samochodem do domu jakoś przed godziną 4:00, i na pętli Maczka stały dwa autobusy, Jeden to 528, a drugi to oczekujące na pierwszy kurs 244. To ten autobus z tyłu musiał cofać żebyśmy mogli przejechać..
^_^
wysłane przez
MlodyS53
83
Jako ciekawostkę powiem że na ulicy Maczka z parkowaniem jest podobny problem. Jest tak mało miejsc parkingowych że kierowcy zaczęli parkować na ulicy. Często widziałem jak wracałem 88 do domu jak mijający się kierowcy musieli wykonywać akrobacje żeby poprostu się minąć. Nie dawno miałem też sytuację że wracałem samochodem do domu jakoś przed godziną 4:00, i na pętli Maczka stały dwa autobusy, Jeden to 528, a drugi to oczekujące na pierwszy kurs 244. To ten autobus z tyłu musiał cofać żebyśmy mogli przejechać..
Ale wiesz ze parkowanie na ulicy to normalne zachowanie? Oczywiście jeśli nie ma zakazu zatrzymywania.
Na tym forum piszę o swoich zainteresowaniach, nie o pracy.
wysłane przez
Lisek1407
3
Oczywiście jeśli nie ma zakazu zatrzymywania.
Którego oczywiście nie ma na ulicy Maczka, więc kierowcy parkują tam na osiedlu legalnie. 😉
"Siatka komunikacji nocnej w tym mieście przestarzała jak tabor Tramwajów Szczecińskich"
wysłane przez
Michlo
8
Z linii 53 korzystają nie tylko uczniowie SP 55 oraz X LO. Na przystanku „Dunikowskiego” wysiada/wsiada również bardzo dużo uczniów z XVI LO zlokalizowanego w przeciwną stronę niż wyżej wymienione szkoły.
wysłane przez
Kuba Spociński
0
Z linii 53 korzystają nie tylko uczniowie SP 55 oraz X LO. Na przystanku „Dunikowskiego” wysiada/wsiada również bardzo dużo uczniów z XVI LO zlokalizowanego w przeciwną stronę niż wyżej wymienione szkoły.
A dlaczego jest dalej na żółto że jest trasa zmieniona skoro taką trasę ma linia 53 od przystanku Milczańska do Frysztackiej powinno być chyba że jedzi normalną trasą, albo może przez to że zatrzymuje się na nowym przystanku "Szpitalna" a nigdy 53 się nie zatrzymywał więc nie wiem
wysłane przez
Kawoszek
23
A dlaczego jest dalej na żółto że jest trasa zmieniona skoro taką trasę ma linia 53 od przystanku Milczańska do Frysztackiej powinno być chyba że jedzi normalną
Objazd przez ulicę Miedzianą.