Forum
Powroty na Stołczynie i Niebuszewie
W związku z planowanym zakończeniem prac przy przebudowie przejazdu kolejowego w ciągu ulic Nad Odrą i Stołczyńskiej (przy przystanku „Stołczyn Północny”) oraz częściowym zakończeniem prac naprawczych nawierzchni w rejonie skrzyżowania ulic Asnyka i Boguchwały 29 sierpnia (dla linii nocnych od nocy 28/29 sierpnia) wprowadzone zostaną zmiany w funkcjonowaniu linii 57, 63, 82, 102, 802, 863, 522, 526 i 586.
wysłane przez
Michal
2
A to jeśli pojedzie większy pojazd to źle? Coś się stanie?
Nie rozumiem czemu ma być obligatoryjna obsługa MIKRO 🤷♂️
Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...
wysłane przez
BatiX
15
A to jeśli pojedzie większy pojazd to źle? Coś się stanie?
Nie rozumiem czemu ma być obligatoryjna obsługa MIKRO 🤷♂️
Może to kwestia braku przestrzeni na przejazdy i manewry większym taborem?
wysłane przez
antonioo.mkm
18
MAXI tam przy ul. Anhellego jeszcze daje radę. Sporadycznie na 88 wyjeżdża MAXI, pamiętam nie tak dawno 10860 czy 10749. Ale czy sens miałaby stała tej linii takim taborem? Raczej nie..
^_^
wysłane przez
konZ!xx
0
MAXI tam przy ul. Anhellego jeszcze daje radę. Sporadycznie na 88 wyjeżdża MAXI, pamiętam nie tak dawno 10860 czy 10749. Ale czy sens miałaby stała tej linii takim taborem? Raczej nie..
Cóż, jeżdżę w roku szkolnym regularnie 88 na odcinku Gumieńce - Maczka i te Sprintery zazwyczaj są zapełnione, a czasami nawet przepełnione
wysłane przez
Majlo2016
46
Od 2011 do 2024 na stałe tam jeździło MAXI, a od tego czasu trasa się wiele nie zmieniła.
wysłane przez
Michal
2
Od 2011 do 2024 na stałe tam jeździło MAXI, a od tego czasu trasa się wiele nie zmieniła.
Ale mi nie chodziło o to czy jest sens czy nie ma. Z jakiegoś powodu zmniejszono tabor, a zwiększono częstotliwość i to pewnie dobrze. Chodziło mi o słowo „obligatoryjnie” ma być Sprinter. Brzmi to, jakby za wyjechanie większego autobusu była kara! 😂
A coś mi świta czy tam nie było jakichś protestów mieszkańców na duże autobusy? Może to jest powód?
Szczeciński SZYBKI Tramwaj może być rzeczywiście SZYBKI, tylko pod warunkiem, że nie zatrzyma się ani razu na Gdańskiej. Inaczej, wszystko zostanie po staremu...
wysłane przez
Lisek1407
3
Ale mi nie chodziło o to czy jest sens czy nie ma. Z jakiegoś powodu zmniejszono tabor, a zwiększono częstotliwość i to pewnie dobrze. Chodziło mi o słowo „obligatoryjnie” ma być Sprinter. Brzmi to, jakby za wyjechanie większego autobusu była kara! 😂
A coś mi świta czy tam nie było jakichś protestów mieszkańców na duże autobusy? Może to jest powód?
Były protesty i błagano o wycofanie autobusów z Okulickiego, dlatego już 2 lata temu puszczono sprintery w zamian za zwiększenie ilości kursów linii 88. Jazda 12 metrowym autobusem jest w tamtym miejscu niebezpieczna, uliczki są wąskie, w dodatku auta stoją zaparkowane, jak stoją. Dopuszczenie pełnometrażowych autobusów na czas remontu przejazdu Nad Odrą-Stołczyńska wynikało prawdopodobnie z tego, że mogło nie wystarczyć sprinterów do obsługi linii 88, ponieważ te były kierowane na 802.
"Siatka komunikacji nocnej w tym mieście przestarzała jak tabor Tramwajów Szczecińskich"
wysłane przez
lukaszenko
16
Dopuszczenie pełnometrażowych autobusów na czas remontu przejazdu Nad Odrą-Stołczyńska wynikało prawdopodobnie z tego, że mogło nie wystarczyć sprinterów do obsługi linii 88, ponieważ te były kierowane na 802.
Na spokojnie mogły tam jeździć zwykłe solówki, miejsca było dużo na zawracanie.
wysłane przez
reżyser zditm
6