Forum

Jelczyk wygląda nawet nie źle

zdjęcie
Jelczyk wygląda nawet nieźle
zbyt mało ocen, aby obliczyć średnią

wysłane przez Luke_Police  163

Bauersoon napisał(a):

> Ponoć przednich wyświetlaczy > mających być zamontowanych w stodwudziestkach jest sześć więc nie > starczy dla wszystkich i tu pojawia się moje przypuszczenie czy czasem > bocznych SPAK nie zainstaluje jako przednie (o ile jest taka > możliwość bo nie wiem) :)

Wiesz, umocować tablicę z klapkami zawsze można, tylko nie ukrywam, że widzę tutaj pewien problem, a mianowicie wydaje mi się, że byłoby to działanie całkowicie bezsensowne... Zauważ, że gdy zmieniasz linię w autokomputerze, wówczas zmienia się ona na wszystkich wyświetlaczach autobusu jednocześnie. Dlatego z technicznego i ekonomicznego punktu widzenia wydaje mi się, że owszem tablice są 3, ale sterownik do nich jest jeden. Tak więc jak chcesz zamontować sam wyświetlacz, nic nie stoi na przeszkodzie, tylko, że sterownik już jest wykorzystany dla dwóch pozostałych w innym autobusie i tej jednej nie ma czym sterować. Nie znam budowy tego systemu i trudno mi powiedzieć, czy każda tablica ma w sobie układ sterujący nią na podstawie sygnału cyfrowego pochodzącego bezpośrednio z autokomputera (wówczas owszem, byłoby to możliwe), czy też wszystkie mają jeden wspólny (zewnętrzny) sterownik klapek znajdujący się poza obudową samej tablicy zawierającej wyświetlacz (wtedy, by wykorzystać wyświetlacz boczny w innym autobusie, trzeba dokupić układ sterujący do niego i całkiem możliwe, że jeszcze go zaprogramować).

Technik serwisu :)
Re: Jelczyk wygląda nawet nie źle · 17 lat temu · alat57
Re: Jelczyk wygląda nawet nie źle · 17 lat temu · Bauer
Re: Jelczyk wygląda nawet nie źle [OT] · 17 lat temu · Luke_Police 
Jelczyk · 17 lat temu · Piotr
Re: Jelczyk · 17 lat temu · pawelp19
Re: Jelczyk gramatyczny (OT) · 17 lat temu · t105n 
OT · 17 lat temu · torwid