Forum

Jaki jest stan szczecińskich tramwajów? „Wagony się wręcz rozpadają” kontra „sukcesywne remonty i modernizacje”

„Stan szczecińskich wagonów jest katastrofalny. Swingi mają już po 14 lat, a wciąż nie wykonano napraw głównych. W zeszłym roku ponad połowa miała niesprawną klimatyzację dla motorniczych” – krytykuje pracownik Tramwajów Szczecińskich. „Spółka sukcesywnie prowadzi remonty i modernizacje posiadanych tramwajów” – zapewnia rzecznik prasowy Wojciech Jachim.

maciekos95 napisał(a):
Serio? No a ja widzę, że dokładnie tak jest.

Gdzie?
No widzisz, ja też w sumie mógłbym mieć to gdzieś, nawet więcej - powinienem te zmiany pochwalać, bo przecież jako rowerzysta zyskałem nowe ścieżki rowerowe, które powstały kosztem miejsc postojowych. A jednak wolę wstawiać się za tymi, których prawa są ograniczane.

Szkoda, że w drugą stronę to nie działa. Ci uciśnieni i stygmatyzowani mają pozostałych centralnie w... głębokim poważaniu. I widać to na każdym kroku (zwolennicy przejść sugerowanych - tak tak, to o was).

Jeżeli miałbym patrzeć tylko na swój interes, to postulowałbym ścieżki albo pasy rowerowe na każdej ulicy w mieście, oczywiście kosztem pasów dla samochodów albo miejsc parkingowych.

Oczywiście jak miejsca parkingowe zabierają 3/4 chodnika, to wszystko jest w porządku.
Albo jak przestrzeń dla samochodów zajmuje 80% szerokości ulicy. Wtedy jest ok, a każda zmiana jest "kosztem kierowców".

[/quote]Jednak uważam, że miasto jest dla wszystkich jego mieszkańców i wszyscy powinni mieć w miarę równe prawa jeśli chodzi o transport, niezależnie od tego jaką formę tego transportu preferują.[/quote]

Od tych w miarę równych praw jesteśmy bardzo daleko. Ot chociażby sygnalizacje powstające z powodu samochodów i preferujące samochody.
1
Beta 604 · 2 lata temu · Fryga
Re: Beta 604 · 2 lata temu · Pepe
Re: Beta 604 · 1 rok temu · Fryga
Re: Beta 604 · 1 rok temu · Pepe
Re: Beta 604 · 1 rok temu · mrstahuu
Re: Brak społecznej inicjatywy i patrzenia władzy na rece · 2 lata temu · lhb178