Forum
Możliwość pisania na forum dostępna jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Kraków zyskał wyjątkowy tramwaj historyczny sprzed 100 lat
W tym roku do kolekcji historycznych tramwajów MPK SA w Krakowie dołączył wyjątkowy wagon. To pochodzący z lat 30. XX wieku wagon doczepny o nazwie Wismar o numerze 506, wyprodukowany dla Tramwajów Szczecińskich. Nazwa pochodzi od miejsca produkcji – Waggonfabrik Wismar.
wysłane przez
ricardo78
−1
STMKM ma na utrzymaniu już dwa autobusy, kolejne pojazdy a tym bardziej tramwaje to betonowa kula u nogi na środku jeziora Dąbie.
Adres siedziby jest znany, strona www i email są znane. Wystarczy się zapisać i zacząć działać.
No po nastolatkach to można się spodziewać wiecznej krytyki i wymagania ale po takim starym koniu, bym się tego nie spodziewał 😉
Nie wiem czy nie za ostro. Co z tego,że chłopak coś chce i nawet się zapisze do stowarzyszenia? Nic w tym złego nawet super. Dobre chęci-ok mile widziane,ale....wiemy doskonale,że wszystko rozbije się o ścianę. Cytując klasyka"pieniędzy po prostu nie ma i nie będzie..."Gdyby jakiś bogacz co nie ma na co wydać swojej fortuny rozpruł kieszeń z kapuchą i rzekł: "Ja chcę mieć zabytkowy tabor tramwajowy w mieście Szczecin jeżdżący i funkcjonalny ,płacę i wymagam" to bardzo szybko by się znalazły wozy do remontu i przywrócenia do eksploatacji.Ba,nawet sądzę,że Bremena by wyciągnęli i zrobili do niego tą doczepę i śmigałby po naszych torowiskach.I wyremontowano by mu te nieszczęsne koła zębate które można dorobić w warsztacie ślusarskim pana Józka czy pana Zenka. Przypominam,że na początku "przeszczep" pomostu nikomu nie przeszkadzał a teraz zrobił się problem"bo się może oberwać". Za przeproszeniem gówno a nie się oberwie.Jak jest dobrze i solidnie pospawane (a tak mniemam)to nie ma siły na świecie.....Ale cóż-szczecińskie realia-niedasizm.
Possibly I have seen too much, Hangar 18, I know too much...
Post został wyedytowany przez administratora lub moderatora.