Forum
Możliwość pisania na forum dostępna jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Wykonawca przebudowy ul. Kolumba stara się o odszkodowanie. Spór ma zostać rozwiązany „polubownie”
Odszkodowanie ma zostać przyznane w związku z „brakiem możliwości wykonania umowy w terminie”. „Roszczenie ZUE aktualnie podlega weryfikacji przez niezależny podmiot” – informuje rzecznik prasowy spółki Tramwaje Szczecińskie Wojciech Jachim.
Jest jeszcze coś takiego, jak ryzyko przy prowadzeniu działalności gospodarczej, nie wkalkulowali w złożonej ofercie w przetargu, bo cena gra kluczową rolę. Ja prowadząc sklep podejmuję ryzyko, że ktoś mi coś ukradnie, gdzie mogę wystąpić o odszkodowanie? ;)
Ale w przypadku wadliwego towaru od producenta, sprzedawca nie będzie pokrywać kosztów wymiany i ew. utylizacji produktu, tylko zwróci się o ich wyrównanie do dostawcy. A w tym przypadku dostawcą wadliwego elementu, który przyczynił się do stanu końcowego (opóźnienia) produktu, jest miasto.
Co innego gdyby któryś pracownik wykradł dokumenty z firmy i zniknął. Problemy wewnętrzne w firmie, niech płaci za dokumenty jeszcze raz. :P
#TramwajemPoŚwiecie
Post został wyedytowany przez autora.