Forum

Pierwszy raz linię 227 obsłużył policki autobus

zdjęcie
Pierwszy raz linię 227 obsłużył policki autobus
aktualna ocena: 4,90, liczba ocen: 74
Czując się wywołanym do przysłowiowej tablicy jako „Czerwony kolega Majla” postanowiłem, że zabiorę głos w tej dyskusji. Zapraszam do lektury. ;)

Pepe napisał(a):
Twoje i Twojego czerwonego kolegi oceny są na cenzurowanym od dawna, właśnie ze względu na Mario.

Uznaje to za pewnego rodzaju ostrzeżenie, że mam się pilnować z wystawianiem tych „gorszych” ocen. Nie mniej jednak nie wiem tylko czemu moje oceny są obserwowane ze względu na tego jednego użytkownika. Generalnie w skrócie mówiąc ile osób tyle różnych opinii będzie, a na tym forum za takie opinie pod zdjęciami głównie służą oceny także nie ma co się dziwić, zawsze się znajdzie ktoś komu się coś nie spodoba.

Pepe napisał(a):
Jesteś przekonany że za te zdjęcia TO właśnie się należy?.

Jako, że również wystawiłem niskie oceny pod ostatnimi 2 zdjęciami użytkownika Mario, to odpowiem, iż jestem przekonany. Gdybym nie był nie wystawiałbym ocen.

Pepe napisał(a):
Jakby tu powiedzieć. 1-2 to takie cyferki, którymi można pokazać, że autorzy ładujący zdjęcia z telefonu komórkowego nie są mile widziani na galerii. Z WŚ 2024 już odpadło ich 11 i jaki pech galerii nie ujrzały.

Skoro te oceny są tylko dla pokazania niechęci do twórczości tak zwanych „telefoniarzy”, to może stwórzmy osobne kryterium oceny w sandboxie dotyczące sprzętu, odrzucajmy KAŻDE zdjęcie z telefonu i ograniczmy system ocen od 3 do 5?

Pepe napisał(a):
Nie oceniaj osoby, bo widać jak na dłoni co robicie..

Chyba jednak źle widać skoro są wyciągane takie wnioski. Zdjęcia z kadrem centralnym, pojazdem wypełniającym dużą część kadru czy też cieniami nachodzącymi na pojazd nie należą do moich ulubionych. Kryteria mam do zdjęć, nie użytkowników KOMISu, a tym bardziej, że znam osobiście małą część osób tworzących ten serwis.

Pepe napisał(a):
Dobre zdjęcie komórką? Tak znam taką jedną osobę, która wymiata w pojazdach KM.

A otóż to da się. I tutaj przepraszam, że wskazuje wprost na osobę, ale proszę spojrzeć na użytkownika redaktora MlodyS53. Zdjęcie Volvo z Jasnych Błoni z pomnikiem, Ikarus z lokomotywą, 2971 na pętli w Wąwelnicy czy też zbiórka wszystkich autobusów pracowniczych w Lubieszynie. Każde ze zdjęć wygląda na przemyślane a nie na knota walniętego za przeproszeniem na odwal się. A to tylko 5 stron z 16 dostępnych na profilu wyżej wymienionego użytkownika!

I jeszcze odwołując się do jednego postu użytkownika Mario, co by wyeliminować argument faworyzowania jednych i zaniżania drugim.

Mario napisał(a):
A ja mam wrażenie, że Ci w czymś podpadłem... I robisz to po złości.

Trudno żeby ktoś mi zawinił kogo nie miałem jak poznać osobiście, zamienić zdań, także to również mówi, że oceniam twórczość a nie twórców. Można robić zdjęcia 20 lat a można niecałe 5 lat jak ja. Nie mniej jednak gdy przychodzi co do czego, to trzeba ciągle gonić za postępem. Kiedyś może zdjęcia z pojazdem wypełniającym cały kadr były modne, obecnie jednak takie przeszły do lamusa i rzadko kiedy oglądamy takie w galerii, także nie dziwota, że zdjęcie wykonane techniką sprzed 10 lat minimum ma niższe oceny niż takie prezentowane na codzień w serwisie. Przy okazji, po włączeniu (najprawdopodobniej przez górę) ocen pod zdjęciem tej rezerwy magicznie jest średnia 5,00 przy 14 ocenach. Coś to jednak pokazuje. Pozdrawiam :)
Post został wyedytowany przez autora.
13
Re: Pierwszy raz linię 227 obsłużył policki autobus · 1 miesiąc temu · Kawoszek
Moja opinia · 1 miesiąc temu · Miejska Tatra
Sprostowanie · 1 miesiąc temu · Waszka
Re: Sprostowanie · 1 miesiąc temu · Man ng
Re: Sprostowanie · 1 miesiąc temu · mrstahuu
Re: Sprostowanie · 1 miesiąc temu · Mareczek
Oceny · 1 miesiąc temu · matiaseek
Re: Oceny · 1 miesiąc temu · Burdziq
Re: Oceny · 1 miesiąc temu · matiaseek
Re: Oceny · 1 miesiąc temu · Burdziq