Forum
Możliwość pisania na forum dostępna jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Co dalej z komunikacją autobusową w gminie Kołbaskowo? Pierwsze posiedzenie radnych
Podczas pierwszego posiedzenia połączonych komisji Rady Gminy radni rozpoczęli prace nad nowym modelem transportu publicznego. Spotkanie miało charakter roboczy, a jego celem było zidentyfikowanie problemów obecnego systemu i wskazanie możliwych kierunków zmian.
wysłane przez
iamsikorel
1
Patrząc na te wygibasy radnych, jedyne co może gminę uratować przed paraliżem to zasięgnięcie po usługi jakiejś firmy z branży PTC.
Tylko rzetelnie przeprowadzone badania przepływów podróżnych, ich odczuć i zapotrzebowania na przewozy mogą być podstawą do tak szeroko zakrojonych zmian, co zresztą przytaczał kolega MQ w kontekście gminy Dobra.
Nawet nie chce mi się komentować steku bzdur na temat linii okrężnych, skróconych do Cukrowej czy TnŻ... Warto tylko nadmienić, że od granicy gminy płaci Szczecin, więc skracanie nie daje żadnych oszczędności, przynajmniej w obecnej konstrukcji porozumienia.
Zmiana formuły porozumienia? Myślę że mieszkańcy gminy nie wybaczą osobnego biletu na gminę i ZDiTM...
Tylko rzetelnie przeprowadzone badania przepływów podróżnych, ich odczuć i zapotrzebowania na przewozy mogą być podstawą do tak szeroko zakrojonych zmian, co zresztą przytaczał kolega MQ w kontekście gminy Dobra.
Nawet nie chce mi się komentować steku bzdur na temat linii okrężnych, skróconych do Cukrowej czy TnŻ... Warto tylko nadmienić, że od granicy gminy płaci Szczecin, więc skracanie nie daje żadnych oszczędności, przynajmniej w obecnej konstrukcji porozumienia.
Zmiana formuły porozumienia? Myślę że mieszkańcy gminy nie wybaczą osobnego biletu na gminę i ZDiTM...