Forum
Możliwość pisania na forum dostępna jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Co dalej z komunikacją autobusową w gminie Kołbaskowo? Pierwsze posiedzenie radnych
Podczas pierwszego posiedzenia połączonych komisji Rady Gminy radni rozpoczęli prace nad nowym modelem transportu publicznego. Spotkanie miało charakter roboczy, a jego celem było zidentyfikowanie problemów obecnego systemu i wskazanie możliwych kierunków zmian.
wysłane przez
Burdziq
5
Ja wam powiem tak, problemem jest linia 241 która wiecznie jest albo zapełniona po same brzegi albo puszczane są krótkie autobusy albo wcale nie przyjeżdżają „bo kierowca sobie wcześniej zjechał do zajezdni” (taką odpowiedź dostałem któregoś razu od dyspozytora).
Zdecydowanie się zgadzam. Nie zliczę ile razy w weekendy po 18 nie przyjechał mi 241, bo kierowca sobie zrobił wcześniejszy zjazd.
Z rana i pod wieczór powinny kursować co 40 lub co 60 minut jednak w ciągu dnia co 20 minut (chodzi mi głównie o sobotę).
Moim zdaniem nie co 40-60, tylko co 30. Niestety wieczorami jest taki problem, że pojawiają się dosyć duże dziury w odjazdach, bo nie ma taktu co 30 minut tylko np. 40 a potem 20. Można by to było zmienić, tylko zapewne wymagałoby to skrócenia przerw na pętli w Przecławiu. A co do soboty to jak najbardziej jestem za. Powiem więcej, ja bym dołożył jeszcze w niedzielę brygadę między 9 a 13, bo to co się dzieje od Zielonego Pola to jest dramat. Tłumy jadące na giełdę zapychają cały autobus i na Osiedlu Kresy czy Dębowym nie da się już praktycznie wsiąść do środka. A chyba nie tak to powinno wyglądać
Post został wyedytowany przez autora.