Forum

Rezerwy wspomagają na bieżąco – nawet w nocy

zdjęcie
Rezerwy wspomagają na bieżąco – nawet w nocy
aktualna ocena: 4,82, liczba ocen: 70

wysłane przez Lisek1407 2

Proszę wybaczyć mi odkop zdjęcia z lipca, ale myśli o tym, że to zdjęcie jest potencjalnym prorokiem (zwiastunem) obsługi linii 531 przez SPAD nie dają mi spokoju. Chciałbym skierować pytanie przede wszystkim do osób bardziej zorientowanych co do aktualności w zajezdni Dąbie. Wiadomo, czy na 100% (ewentualnie kiedy) linia 531 wraz z 532 mają znaleźć się w rękach SPAD-u?

W momencie, gdy jeździłem wówczas 2199 oraz 2058 na 531/1 kierowcy dyskutowali także o przejęciu linii 531 i 532 od PKSu we wrześniu (który minął) lub nawet w nowym roku. Niektórzy po tym, jak we wrześniu nie przeszły one do obsługi SPAD wiele osób pisało, że to nieprawda, a potem słyszałem zdania typu: "Dąbie na pewno przejmuje te nocki, ale nie wiadomo na 100% kiedy" - padała przy tym data 1.01.2026.

Podsumowując jeszcze raz przepraszam za odkop, ale jestem pieruńsko ciekawy, a przyznam szczerze, że jestem z natury niecierpliwy i zwyczajnie się niecierpliwię, gdyż często jeżdżę 531 i nie mam pojęcia czy to tylko plotka. Po prostu pytam was - społeczności serwisu, może ktoś z was się orientuje lepiej w tej sprawie. Pytając ludzi z PKSu oni przeważnie nic o tym nie wiedzą, z kolei parę osób z Dąbia o tym trąbiło, że nawet linie 531 i 532 będą wpisywane niedługo w grafikach. Zdania są więc podzielone.
Pozdrawiam

"Siatka komunikacji nocnej w tym mieście przestarzała jak tabor Tramwajów Szczecińskich"
Post został wyedytowany przez autora.
nowy Czy Dąbie na 100% przejmie obsługę linii 531? · 1 tydzień temu · Lisek1407