Forum
Możliwość pisania na forum dostępna jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Koncepcja zmian w komunikacji miejskiej w gminie Kołbaskowo
Na stronie internetowej gminy Kołbaskowo zaprezentowano dziś koncepcję zmian w sieci komunikacji miejskiej na obszarze gminy.
wysłane przez
Tom08
1
Będąc szczerym nie mam pojęcia jakie jest zapotrzebowanie. Mogę jedynie mówić za siebie i uważam, że 2-3 kursy 523 więcej do Przecławia byłyby przydatne. Jeśli chodzi o pozostałe wsie, to trzeba pytać mieszkańców robiąc jakieś ankiety, bo tylko tak można poznać realne zapotrzebowanie
Jeżeli chodzi o moją wizję, to zrobiłbym 537 z Cukrowej przez Hakena, Ustowo, Kurów, Siadła, Kołbaskowo, Moczyły do Kamieńca oraz 538 z Gumieniec przez Ostoję, Przylep, Stobno, Bobolin, Warnik, Barnisław do Smolęcina, a powrót przez Karwowo, Warzymice, Będargowo i dalej od Stobna tą samą trasą. Obydwie linie miałyby po 2 kursy w ciągu nocy i byłyby obsługiwane taborem MIKRO. Pytanie tylko czy takie zmiany są w ogóle potrzebne. Tak jak pisałem wyżej, trzeba by przeprowadzić konsultacje społeczne, żeby się nie okazało, że będzie to wożenie powietrza. Odchodząc na chwilę od tematu gminy Kołbaskowo zainteresowałbym się gminą Dobra. Zastanawia mnie szczególnie dynamicznie rozbudowujący się Mierzyn. Czy ktoś mieszkający w tych okolicach jest w stanie powiedzieć, czy nie ma potrzeby wydłużenia np. linii 528 do Grafitowej? Ogólnie rzecz ujmując w naszym mieście reforma nocek jest jak najbardziej potrzebna.
Gdzie na Grafitowej autobus by zawracał? Wiem że kiedyś 89 tam zawracało, więc napewno da radę tam zrobić przystanek końcowy dla 528, ale przychodzę z pytaniem gdzie autobus by zawracał?