Forum
Możliwość pisania na forum dostępna jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Przebudowa przejazdu kolejowego na Stołczynie
W związku z planowanym rozpoczęciem prac przy przebudowie przejazdu kolejowego w ciągu ulic Nad Odrą i Stołczyńskiej (przy przystanku „Stołczyn Północny”) 19 sierpnia (dla linii nocnych od nocy 19/20 sierpnia) na okres ok. 2 tygodni (szacunkowo do 31 sierpnia) wprowadzone zostaną zmiany w funkcjonowaniu linii 63, 102 i 526.
wysłane przez
Midix
20
Wszystko fajnie i w ogóle. Jednak czy aby napewno dobrym pomysłem było przydzielenie linii 586 do SPPK?
Tak naprawdę tam na stołczynie jest w stanie jedynie zawrócić 3611. A jeśli by ten wóz okazał się niesprawny i nie byłby w stanie wyjechać na tą linię, bo w życiu różnie bywa, to wtedy SPPK nie ma jak wystawić wozu na linię.
Zdaję sobie sprawę, że to jest gadanie typu "Co by było, gdyby...", jednak w tej kwestii chciałbym poznać waszą opinię na ten temat.
Wydaje mi się, że skoro nie napisali, iż będzie jeździć więcej niż jeden autobus na tym 586, to po prostu puszczą tego 3611, a na 526, gdzie czasami się pojawia, wyjedzie zwykła solówka. Bo skoro na 526 zazwyczaj jest podmieniany autobus pod zajezdnią, aby rano mógł wyjechać na poranne 107, to nie widzę problemu, aby puścić taką solówkę od razu od 1 kursu linii 526. Jeśli się mylę, poprawcie mnie ;)
Post został wyedytowany przez autora.