Forum
Możliwość pisania na forum dostępna jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Wagony będą ładniejsze
Kolejne trzy tramwaje będą zmodernizowane, kilkanaście innych ma przejść remonty. Na ten cel Miejski Zakład Komunikacyjny ma w tym roku 1,8 mln zł.
> Pisząc o naprawie głównej chodziło mi o tzw NG II.
[ciach - reszta]
OK, wspaniale, z pewnością masz rację. ALE...
Poprostu nie uważam, aby wieczne naprawy glowne były receptą na wieczność. Wagony powinno się wymieniać, zamiast wiecznie łatać.
> Jeżeli przyjąć Twoje rozumowanie to NG II lub modernizacjom podlegałyby > wozy o wieku do 20 lat, bo pozostałe winny być stopniowo skasowane.
Dokładnie. Tak, aby wagony starsze niż 30 lat spotkać można było tylko w Muzeum Techniki i Komunikacji. Choć niektóre miasta zachodnie kasują nawet i wozy mające 20 lat.
> Jeżeli nie ma pieniędzy na zakup około 160 sztuk nowych tramwajów
"Pieniędzy nigdy nie ma na zadania, których nie chce się realizować". I póki w MZK będzie panowało przekonanie, że wozy można łatać w nieskończoność, póki w MZK będzie panowała atmosfera "wiem, że to nie powinno jeździć, ale pojade bo mnie zwolnią", póki MZK głośno nie powie "basta!" - pieniędzy nie będzie nigdy, a my będziemy robić kolejnym wagonom NG III, NG IV, NG V... :-/
PS. Nadmiarowy enter na koniec posta :-/
--- Z racji mojego pożądania możesz mnie nazywać tramwajem
[ciach - reszta]
OK, wspaniale, z pewnością masz rację. ALE...
Poprostu nie uważam, aby wieczne naprawy glowne były receptą na wieczność. Wagony powinno się wymieniać, zamiast wiecznie łatać.
> Jeżeli przyjąć Twoje rozumowanie to NG II lub modernizacjom podlegałyby > wozy o wieku do 20 lat, bo pozostałe winny być stopniowo skasowane.
Dokładnie. Tak, aby wagony starsze niż 30 lat spotkać można było tylko w Muzeum Techniki i Komunikacji. Choć niektóre miasta zachodnie kasują nawet i wozy mające 20 lat.
> Jeżeli nie ma pieniędzy na zakup około 160 sztuk nowych tramwajów
"Pieniędzy nigdy nie ma na zadania, których nie chce się realizować". I póki w MZK będzie panowało przekonanie, że wozy można łatać w nieskończoność, póki w MZK będzie panowała atmosfera "wiem, że to nie powinno jeździć, ale pojade bo mnie zwolnią", póki MZK głośno nie powie "basta!" - pieniędzy nie będzie nigdy, a my będziemy robić kolejnym wagonom NG III, NG IV, NG V... :-/
PS. Nadmiarowy enter na koniec posta :-/
--- Z racji mojego pożądania możesz mnie nazywać tramwajem
Masz prawo odmówić odpowiedzi na ten post. Bez względu, czy z tego prawa skorzystasz - wszystko co napiszesz może być wykorzystane przeciwko tobie.
Wagony będą ładniejsze
· 17 lat temu ·
DamTram (gość)
Re: Wagony będą ładniejsze
· 17 lat temu ·
DamTram (gość)
· 17 lat temu ·
DamTram (gość)
· 17 lat temu ·
m31 (gość)